Ensisilmäys Claire Foyn ja Benedict Cumberbatchin tähdittämään taiteilijaelämäkertaan

Louis Wain -nimellä kulkeva brittielokuva on tuotannossa.

28.8.2019 09:00

The Crown-sarjasta tunnettu Claire Foy ja Sherlockina sekä Doctor Strangena nähty Benedict Cumberbatch tulevat tähdittämään brittiläisestä kuvataiteilija Louis Wainista tehtävää elämäkertaa. 1860–1939 elänyt Wain tuli tunnetuksi suurisilmäisistä kissamaalauksistaan, joita hän alkoi maalata hänen ja vaimonsa kissanpennusta vaimon sairastaessa syöpää. Cumberbatch näyttelee Wainia ja Foy tämän vaimoa Emilyä.

– Olen innoissani mahdollisuudesta näytellä rohkeaa, leikillistä mieltä, joka Louis Wain oli ja saadessani olla mukana tuottamassa näin erityistä elokuvaa, kertoi Cumberbatch The Hollywood Reporterille

Louis Wainin elämäkertaelokuvan ohjaa Will Sharpe, joka on nähty aiemmin tv-sarjoissa näyttelijänä. Sivurooleissa nähdään I, Daniel Blakesta tuttu Hayley Squires, Dumbossa nähty Sharon Rooney ja Sex Education -sarjassa näytellyt Aimee Lou Wood.

Elokuvaa tuottavat yhteistyössä Studiocanal, Film4 ja Amazon Studiot, joista Amazon myös julkaisee elokuvan. Kuvan perusteella on luvassa hienon näköistä brittipukudraamaa ja suloisia kissoja. Elokuvan ilmestymisajankohta ei ole vielä tiedossa.

Aiheesta uutisoi aiemmin muun muassa The Hollywood Reporter

Lisää luettavaa