Espoo Cinén fantasiaelokuvien kilpailu on ratkennut

26.8.2010 14:53

Méliès d’Argent -fantasiaelokuvakilpailun voittajat ovat Chema García Ibarran El ataque de los robots de Nebulosa-5 ja Hélène Cattetin ja Bruno Forzanin Amer.

Tuomariston mukaan lyhytelokuvien sarjan voittanut El ataque de los robots de Nebulosa-5 on samanaikaisesti lämmin, humoristinen ja surumielinen elokuva. Elokuvassa fantasia tarkoittaa hyvinkin konkreettisesti pakoa todellisuudesta.

Pitkien elokuvien sarjan voittanut Amer on tuomariston mielestä tyylipuhdas ja silti hyvin kokeellinen variaatio italialaisten giallo-elokuvien genrestä. Elokuva käsittelee röyhkeän suorasukaisesti viettejä, pelkoja ja häpeää. Päähenkilön seksuaalisen heräämisen kaari kerrotaan kauhuleffan kuvaston kautta.

Kilpailun tuomariston muodostivat elokuvaohjaaja Zaida Bergroth (puheenjohtaja), elokuvakäsikirjoittaja ja -ohjaaja CHRZU, toimittaja Anu Silfverberg sekä tuotantopäällikkö Essi Suomela.

Espoo Cinén tämänvuotinen fantasiaelokuvien kilpasarja oli poikkeuksellisen laaja. Pitkiä elokuvia oli mukana yhdeksän ja lyhytelokuvia kymmenen. Lyhytelokuvien kilpailuun oli valittu peräti neljä suomalaista elokuvaa.

Lisää luettavaa