Euphorian kolmas kausi – tuleeko sitä koskaan?

Tauko venyy ja venyy huolestuttavasti.

29.3.2024 17:01

Suurta kuhinaa herättänyt HBO-sarja Euphoria on saanut synkkiä pilviä ylleen. Sarjan kolmatta tuotantokautta on odotettu jo vuodesta 2022, mutta niin Hollywoodissa jyllänneet lakot kuin sarjan näyttelijöiden muut työkiireet ovat hidastaneet sen tekemistä. Nyt pahat kielet vihjailevat, ettei kolmatta tuotantokautta ehkä tehdä ollenkaan.

Sarjan luojan, Sam Levisonin, uusien Euphoria-jaksojen käsikirjoitukset eivät ole varsinaisesti keränneet kiitosta HBO:lta. Levisonin suunnitelma on ollut hypätä tarinassa viisi vuotta eteenpäin, mikä selittäisi hahmojen vanhenemista tuotantokausien välillä. Liki 30-vuotiaan Zendayan hahmo Rue on tällä välin yllättäen ryhtynyt yksityisetsiväksi.

On epäselvää, onko Levinson pyrkinyt selittämään tällä käänteellä viime vuonna yliannostukseen kuolleen Euphoria-tähti Angus Cloudin poistumista sarjasta. Toisaalta sarjan tuottaja Kevin Turen menehtyi äkillisesti loppuvuodesta, mikä tuskin on helpottanut Levinsonin työpaineita. Lisäksi Zendaya on ehdottanut hahmolleen Levinsonin ajatuksista poikkeavaa kehitystä – raitistuneen Ruen ryhtymistä sijaissynnyttäjäksi.

Näkemysristiriitojen vuoksi on mahdollista, että Levinson jättää tehtävänsä. Sarjan näyttelijöiden on vakuuteltu haluavan jatkaa hänen kanssaan – toistaiseksi. Mm. Storm Reid on julkisesti toivonut, että kolmas kausi toteutuisi ja se tehtäisiin huolella. Sydney Sweeneyn, Jacob Elordin ja Zendayan osalta jatko voi osoittautui kuitenkin hankalaksi, sillä heidän kysyntänsä elokuvamarkkinoilla on nostanut myös heidän palkkatoiveitaan.

 

Lähde: Variety

Lisää luettavaa