Fani osti lehdestä sivun kokoisen mainoksen – teki ehdotuksen Bruce Willisille

Suurelle yleisölle tuntemattomien indie-elokuvien tuottaja sekä yhden elokuvan käsikirjoittanut Eric D. Wilkinson täräytti aikamoisen tempun – veijari nimittäin osti kokonaisen sivun mainostilan The Hollywood Reporter -lehdestä, jossa hän ehdotti juonta seuraavalle Die Hardille.

Avoin kirje oli osoitettu Bruce Willisille ja muille elokuvan jatko-osan tekijöille. Wilkinson sanoo kirjeessä rakastavansa Die Hardia ja että se on hänen kaikkien aikojen suosikkielokuvansa. Hän mainitsi myös, että vaikkakin pitää jatko-osista, hän ei saanut niistä ihan täyttä tyydytystä. Wilkinson jätti yhteystiedot kirjeen loppuun. Ottavatko Willis ja kumppanit yhteyttä? Se jää nähtäväksi.

Wilkinsonin juonikuvio menee tiivistetysti näin:

60-vuotias John McClane passitetaan elokuvan alussa vankilaan syistä, joita yleisö ei tiedä. Sen jälkeen leikataan 70-luvulle nuoren McClanen seikkailuihin. Nuoren Johnin virheen takia lapsentappaja pääsee pakoon.

Tapahtumat siirtyvätkin sitten 34 vuotta eteenpäin. Lapsentappajan ruumis löytyy, jossa tietenkin havaitaan John McClanen DNA:ta. McClane pidätetään ja heitetään vankilaan superrikollisten keskelle, joiden joukossa on myös muutama terroristi. Lopulta hänen vaimonsa saa kerättyä todisteet McClanen syyttömyydestä, joita hän menee näyttämään miehelleen vankilaan.

Kun vaimo on vankilassa tapaamassa miestään, syntyy mellakka. Vangit saavat vankilan haltuunsa ja ottavat panttivankeja. Mellakan tarkoituksena on itseasiassa saada terroristit vapaaksi, jotta he pääsevät iskemään New Yorkiin. Kaiken kaaoksen keskellä John McClane tietenkin lopulta pelastaa päivän.

Kuva: Die Hard

Lähde: A.V. Club

(Episodi/MLE)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut