Fanien toive toteutui – kulttiohjaajan vampyyritarina tulee sittenkin Suomen kankaille

20.3.2014 13:25

Perjantaina saa ensi-iltansa Jim Jarmuschin uusi elokuva Only Lovers Left Alive. Fanien harmiksi elokuva oli jo vähällä jäädä näkemättä Suomen valkokankailla. Tilanteen päätti kuitenkin korjata Kuusankoskella Studio 123 -elokuvateatteria pyörittävä Kuusan Kino Ky, jonka teatteripäällikkö Elise Brandt otti elokuvan maahantuonnin sydämen asiakseen.

– Lähdimme urakkaan ensisijaisesti elokuvan ystäviä palvellaksemme. Elokuva levitetään kengännauhabudjetilla, ja sen maahantuontiin on saatu paljon pyyteetöntä talkootyötä, mutta samalla tämä on meille mielenkiintoinen kokeilu siitä, miten nykyaikainen elokuvateatteri voi uudella tavalla palvella katsojia, Brandt kertoo tiedotteessa.

Vampyyritarinan pääosissa nähdään nimekäs näyttelijäkaarti, jota johtavat Tom Hiddleston, Tilda Swinton, Mia Wasikowska, John Hurt ja Jeffrey Wright. Only Lovers Left Alive oli ehdolla Kultaisen palmun saajaksi Cannesin elokuvajuhlilla 2013, ja se on kerännyt maailmalla positiivisia arvosteluja. Episodi antoi elokuvalle täydet viisi tähteä.

Only Lovers Left Alive nähdään nyt ensi-illassa 21 paikkakunnalla, 25 elokuvateatterissa. Myöhemmin joukkoon liittyy vielä ainakin viisi uutta paikkakuntaa.

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa