Finnillä piti olla The Rise of Skywalkerissa järkevääkin tekemistä – jäi näkemättä

Täyteen pakatussa elokuvassa ei ehkä vain ollut tilaa.

Yksi kritiikin aihe Star Wars: The Rise of Skywalker -elokuvaa kohtaan on ollut Finnin kohtelu elokuvassa. Kerroimme jo aiemmin, että Rose jäi niin ikään paitsioon elokuvassa.

John Boyegan esittämän Finnin kohtalo The Rise of Skywalkerissa oli lähinnä seurata Reytä ja huudella tämän perään. Ei kovinkaan sankarillista seikkailua siis.

Tuotannon aikana oli muitakin suunnitelmia Finnin varalle. Ne jäivät kuitenkin syystä tai toisesta kirjoituspöydän laatikkoon.

Eräässä juonikulussa otettiin inspiraatiota Ilmestyskirja. Nyt -elokuvasta. Finn, Rey, Poe ja droidit olisivat saaneet kontolleen vaarallisen jokitehtävän. Toisessa juonikulussa Finn ja Poe olisivat puolestaan toisen maailmansodan -tyyliin hankkineet koodinmurtajalaitteen, joka auttaisi Viimeisen ritarikunnan kukistamisessa.

Finnille oli myös luvassa sooloseikkailu, jossa hän olisi hankkinut elintärkeää tietoa kaatopaikkaplaneetalta. Sieltä hän olisi myös löytänyt kauan sitten kadonneen siskonsa. Tämä juonikulku olisi tuonut Finnille perheen Reyn ja Poen lisäksi ja näin tyydyttävän lopun hänen tarinalleen.

Digital Spyn mielestä Rey ei tarvinnut The Rise of Skywalkerissa Finnin apua. Sen sijaan apua olisivat tarvinneet Leia, Poe ja muut Vastarinnan taistelijat.

Aiheeseen liittyvät jutut