Francis Ford Coppolaa syytetään seksuaalisesta ahdistelusta Megalopoliksen kuvauksissa – tuottaja ja ystävä kertoo oman näkemyksensä

Mitäköhän tästä seuraa?

15.5.2024 15:18

Francis Ford Coppola on rahoittanut itse pian Cannesissa ensi-iltansa saavan intohimoprojektinsa Megalopolis-elokuvan.

The Guardian -lehti julkaisi kuitenkin juuri artikkelin, jonka mukaan useampikin kuvausryhmäläinen on kritisoinut Coppolan käytöstä kuvauksissa. Työntekijät väittävät Coppolan kohdelleen naisia ”vanhan koulun” mukaisesti.

The Guardianin jutun mukaan Coppola veti naisia pakolla syliinsä. Silminnäkijät kertovat myös, että erään yökerholle sijoittuvan bakkanaalikohtauksen jälkeen Coppola käveli lavasteisiin ja yritti suudella yläosattomia ja vähäpukeisia naispuolisia ekstroja. Väitteen mukaan hän pyrki saamaan naiset ”oikeaan tunnelmaan”.

Megalopoliksen tuottaja ja apulaisohjaaja Darren Demetre on nyt julkaissut oman näkemyksensä tapahtumista.

Demetre myöntää Coppolan suudelleen joitain ekstroja poskelle, mutta yksikään naisista ei valittanut Coppolan käytöksestä.

– Olen tuntenut ja työskennellyt Franciksen sekä hänen perheensä kanssa yli 35 vuotta. Kuvasimme kahden päivän ajan erästä Studio 54 -henkistä klubikohtausta, jonka aikana Francis käveli ympäri lavasteita ja yritti luoda oikeanlaisen tunnelman kohtaukseen halaamalla ja suutelemalla ekstroja poskille. Se on hänen tyylinsä nostattaa klubin ilmapiiriä, joka oli hyvin tärkeää koko elokuvan kannalta. Ainakaan minun tietooni ei ole tullut häirinnästä tai muustakaan sopimattomasta käytöksestä johtuvia valituksia, Demetre kertoo.

Alla leffan traileri.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia