Game of Thrones -luoja heitti hullun idean uudelle HBO-sarjalle – tekijät kieltäytyivät kohteliaasti

Voisivatko Westworld ja Westeros risteytyä?

21.10.2016 19:15

HBO:n uusi jättisarja Westworld on varmasti jo löytänyt katsojansa, ja jos ei, niin kannattaa kokeilla, miltä meno maistuu.

Michael Crichtonin elokuvaan perustuvassa sarjassa isoja rahasummia syytävät turistit pääsevät matkalle lähes realistiseen villin lännen maailmaan toteuttamaan villit unelmansa – jujuna on se, että kaikki asukkaat ovat tekoälyn ohjaamia robotteja.

Vaikka sarjassa nähdäänkin ainoastaan tämä villin lännen maailma, se Westworld, niin alkuperäisessä elokuvassa on myös Roman World sekä Medieval World, eli roomalaismaailma ja keskiaikaismaailma.

Westworldin luojat Jonathan Nolan ja Lisa Joy tapasivat Game of Thrones -kirjailija George R.R. Martinin ennen sarjan esittämistä, jolloin kirjailijalla oli pariskunnalle erikoinen, mutta ei niin kaukaa haettu idea: Mitä jos Westworldissä nähtäisiin myös Medieval World, jossa kaikki robotit olisivat Game of Thronesin hahmoja?

Nolan ja Joy eivät kuitenkaan innostuneet ajatuksesta ihan yhtä paljon, vaikka meta-tason jutuista sarjan perusteella pitävätkin.

”Hän on ihastuttava tyyppi ja uskomaton kirjailija, ja on imartelevaa, että hän rohkaisee meitä sekoittamaan nämä sarjat. Olisimme hyvin onnekkaita”, kertoo Nolan kohteliaasti.

”Minun pitää uskoa lohikäärmeiden olevan oikeita. Haluan niiden olevan oikeita. Joten vaikka kuinka rakastan Georgea, en voi viedä sitä itseltäni”, Joy selittää.

Lähde: EW

 

Lisää luettavaa