Game of Thrones -näyttelijä vertailee: kumpi on pahempi – Ramsay vai Joffrey

25.4.2016 17:13

Nyt kun Joffrey on kuollut, Ramsay Snow – tätä nykyä Ramsay Bolton – lienee se Game of Thrones -hahmo, jota katsojat eniten rakastavat vihata. Ramsayn esittäjä Iwan Rheon analysoi pahiksia Episodille Lontoossa.

– He edustavat erilaista julmuutta. Ramsay tekee yleensä asioita huvin vuoksi, mutta nyt kun hänestä on tulossa nuori lordi, hänen on vähän rajoitettava tekemisiään. Suurin ero Ramsayn ja Joffreyn välillä on, että Ramsay tekee itse likaiset työnsä. Tiedä sitten onko se mikään puolustus… Joffrey haluaa tehdä ihmisten olon epämukavaksi, Ramsayn motivaatiot vaihtelevat shokeeraamisen hauskuudesta manipulointiin, mutta usein hän tekee julmuuksia koska hänellä on tylsää.

Tunteeko Ramsay mitään empatiaa uhrejaan kohtaan?

– Ei, hän on kykenemätön sellaiseen, hän on sosiopaatti. Ei kukaan voisi tuntea empatiaa ja tehdä mitä hän on tehnyt Theonille. Siinä on kyse vain toisen murtamisesta, hän on luonut orjan, joka on niin heikko, ettei edes yritä pakoon vaikka hänen siskonsa yrittää pelastaa hänet, Rheon pohtii.

Ramsayn uhria, Theon Greyjoyta, esittävä Alfie Allen löytää myös yhtäläisyyksiä hahmojen välillä:

– Heillä molemmilla on hyvin väkinäinen ja monimutkainen isäsuhde. Kumpikin haluaa miellyttää isäänsä, mutta kumpikin käyttäytyy tavalla, jota tämä ei arvosta.

Michael McElhatton esittää Ramsayn isää, Roose Boltonia. Hän pohtii onko hahmojen välillä mitään oikeaa rakkautta tai edes hyväksyntää.

– Minusta sitä on. Roose on tehnyt äpäräpojastaan virallisen jälkeläisensä. Onhan Ramsay hänen ainut lapsensa, ja tämä on osoittanut olevansa lojaali liittolainen niin taistelukentällä kuin salajuonittelussakin. Se on ehkä Boltonien tyylistä rakkautta, mutta sitä on pakko olla, vaikka he ovatkin kylmiä ja kieroutuneita hahmoja.

Rheon kuvailee Ramsayn tapaisen äärimmäisen hahmon esittämistä tasapainoiluksi.

– Hän on hyvin iso persoona, ja siinä on myös sen haaste. Onneksi meillä on hyvät ohjaajat. Välillä annan palaa, ja minua pyydetään hieman pidättelemään. Samoin minulle huomautetaan, jos välillä menen liian hienovaraiseksi. Myös hyvät kanssanäyttelijät vaikuttavat ja muuttavat joskus sitä miten olin alunperin ajatellut näytellä. Mutta se on nuoralla tanssia, sillä hahmo voisi olla vain naurettavakin.

 

Lisää luettavaa