Game of Thrones -tähti: ”Pidän siitä, että tiedän kaiken ja te ette tiedä mitään!”

12.4.2015 18:34

Maisie Williams on… nuori. Brittinäyttelijätär voitti Berliinissä nousevien kykyjen Shooting Stars -ohjelman, johon osallistui myös Suomen Emmi Parviainen. Vaikka joku oli yrittänyt tehdä Williamsille Katniss Everdeen -tyyppisen makeoverin, raskas meikkikään ei peittänyt tähden ikää. Game of Thronesin uuden kauden käynnistyessä ja The Falling -elokuvan kerätessä kehuja Iso-Britanniassa 17-vuotiaan Maisie Williamsin tulevaisuus näyttää lupaavalta.

Teksti Marta Bałaga, Berliini
Kuva HBO Nordic

1960-lukulaiseen tyttökouluun sijoittuva The Falling on varmasti kunnianhimoisin roolisi tähän asti.
On hienoa, että [ohjaaja] Carol Morley näki minut Lydian roolissa. Hänen tarinassaan Carol uskalsi käsitellä asioita, joilta muut sulkevat silmänsä. Kaikki kasvamisen oudot tunteet, kun haluaisi pysyä lapsena mutta myös aikuistua ja tapailla poikia. Tunnistin ne. Tämän on ammattini ja minun pitää nousta aikaisin, mutta kun äitini tuli käymään, sammutin herätyskellon ja sanoin haluavani jatkaa nukkumista. Joskus vain lapsettaa.

Etenkin, jos kasvaa maailman isoimman tv-sarjan lavasteissa. Toinen Game of Thrones -tähti, Nikolaj Coster-Waldau, sanoi olevansa iloinen, kun ei joutunut samanlaisiin paineisiin sinun ikäisenäsi.
Aikuistuminen on vaikeaa kaikille, mutta sen dokumentoiminen ikiajoiksi kaikkien katsottavaksi… En aina pitänyt sitä mahtavana. On outoa, että kaikki näkevät kömpelöt teinivuoteni (naurua). Kun siskoni oli ikäiseni, hän värjäsi tukkansa ties minkä väriseksi. Minulla ei ollut mahdollisuutta sellaiseen. Kun saan tilaisuuden… en tiedä mitä teen, mutta haluaisin tehdä jotain hyvin yllättävää. Kuten Emma Watson Harry Potter -sarjan jälkeen. Hän leikkasi tukkansa lyhyeksi. Voin hyvin ymmärtää muutoksenhalun, kun haluaa tulla nähdyksi jonain ihan muuna.

Se voi tapahtua piankin – Game of Thronesin uutta kautta huhutaan tähän asti synkimmäksi.
Se on, myös Aryan osalta. Tässä ei nyt ole järkeä, koska joudun puhumaan mahdollisimman epämääräisesti. Näemme Aryan tekevän asioita, joita hän ei aikaisemmin ole tehnyt ja kehittyvän hyvin oudolla tavalla. Ja joo, se on väkivaltainen. Tämä on hienointa hahmon näyttelemisessä. En ole enää sama tyttö kuin 12-vuotiaana, eikä ole Aryakaan. Muutos tapahtuu pehmeästi yhden hahmon kautta sen sijaan, että joutuisin valitsemaan roolin, jossa minut nähdään aikuisemmassa valossa. Se tapahtui luonnollisesti.

Arya on joutunut myös opettelemaan miekkailua, missä hyödynsit tanssijataustaasi.
Opiskelin lapsena tanssijaksi, vaikka se oli ehkä ennemminkin haaveilua kuin todellinen vaihtoehto. Kun menin improvisointi-workshopiin, jossa tapasin agenttini Louise Johnsonin, hän kannusti minua aloittamaan näyttelemisen. En koskaan sano ei. Minulla ei ollut mitään menetettävää, ja nyt olen Game of Thronesissa. Olen myös fani, ja vaikka olen osa jättimenestystä, voin myös istua nauttimaan siitä – en vain katso omaa työskentelyäni tunnin viikossa. Haittaako, että en saa puhua siitä kenenkään kanssa? Se on itse asiassa helppoa – pidän siitä, että tiedän kaiken ja te ette tiedä mitään (naurua)!

Game of Thronesin viides kausi HBO Nordicilla 13. huhtikuuta alkaen.

Lisää luettavaa