Gangsteridraama vei parhaan tv-sarjan palkinnon Netflixin jättihitin nenän edestä – britit palkitsivat myös Sean Beanin (joka ei kuole!)

Brittien elokuva- ja televisioakatemia BAFTA jakoi palkinnot parhaista televisiosarjoista, ja illan suuri voittaja oli melkoinen yllätys.

Hiljattain jaettiin Briteissä palkinnot parhaista televisiosarjoista ja niihin liittyvistä suorituksista elokuva- ja televisioakatemia BAFTA:n vuosittaisessa tv-gaalassa.

Parhaana draamasarjana palkittiin Peaky Blinders, ja muut ehdolla olleet sarjat olivat The CrownLine of Duty ja The End of the F***ing World.

Jo neljän tuotantokauden kunnioitettavaan mittaan ehtinyt brittisarja kertoo 1. maailmansodan jälkeisestä Englannista, jossa Peaky Blinders -niminen rikollisjengi yrittää ja elää.

Parhaasta miespääosasta palkittiin Sean Bean, joka on tunnettu monista rooleistaan (Taru sormusten herrastaGame of Thrones), joiden aikana hän on ehtinyt hallitsemaan ruutukuolemat erityisen hyvin. Harvoin palkitun Beanin uusi pysti tuli Broken-nimisestä draamasarjasta, jossa mies esittää yhteisöään uutterasti auttavaa pappia.

Parhaasta naissivuosasta palkittiin The Crown -sarjan Vanessa Kirby prinsessa Margaretin roolistaan.

Kokonaisen listan voittajista voi käydä lukemassa BAFTA:n sivuilta.

 

Aiheeseen liittyvät jutut