George Lucas puolustaa tekemäänsä muutosta kohtaukseen, jossa Han Solo ampui ensin – alkuperäinen versio oli Tähtien sodan periaatteiden vastainen

Tähtien sodan luoja George Lucas on saanut monien fanien vihat niskoilleen tekemällä jälkeenpäin muutoksia alkuperäiseen Tähtien sota -trilogiaan.

Eniten kohua on herättänyt muutokset ensimmäisen elokuvan Mos Eisleyn Cantina -kohtaukseen, jossa Han Solo kohtaa Greedo-nimisen palkkionmetsästäjän. Alkuperäisessä versiossa Solo ampuu yllättäen ja kylmäverisesti Greedon. Muunnellussa versiossa taas Greedo ampuu ensin, ja sitten vasta Solo ampuu Greedon.

Lucas on äskettäisessä haastattelussa puhunut surullisenkuuluisasta muutoksesta alkuperäiseen elokuvaan. Hän teki muutoksen, koska kohtaus oli aina häirinnyt häntä. Lucasin mielestä alkuperäinen versio kohtauksesta oli Tähtien sodan periaatteiden vastainen.

– Han Solon piti mennä Leian kanssa naimisiin. Sitten kun katsoin taaksepäin ja kysyin: ”Pitääkö hänen olla kylmäverinen tappaja?” Ajattelin mytologisesti, pitäisikö hänen olla cowboy, pitäisikö hänen olla John Wayne? Sitten ajattelin: ”Kyllä, hänen pitäisi olla John Wayne.” Ja jos olet John Wayne, niin et sinä ammu ihmisiä ensin – sinä annat heille ensimmäisen laukauksen. Se on mytologista todellisuutta, johon toivon yhteiskuntamme kiinnittävän huomiota, toteaa Lucas.

Lucasin kommentit todennäköisesti eivät kuitenkaan saa faneja muuttamaan mieltään kohtaukseen tehdystä muutoksesta.

Lähde: Washington Post

(Episodi/LV)

Aiheeseen liittyvät jutut