George Lucas sanoo myyneensä Star Warsin valkoisille orjakauppiaille

Vuonna 2012 Disney osti Star Wars -saagan oikeudet neljällä miljardilla dollarilla. George Lucas ei kuitenkaan enää ole kauppaan tyytyväinen. Tuoreessa haastattelussa selvisi, että Star Warsin luoja on ilmiselvästi ruvennut katumaan oikeuksien myymistä.

Charlie Rosen haastattelussa Lucas kertoi oikeuksien myynnistä ja Disneyn lähestymistavasta uusiin Star Wars -elokuviin. Lucas puhui Star Wars -elokuvista ”omina lapsinaan”, Disneyä hän vertaili orjakauppiaisiin.

– Myin ne (lapseni) näille valkoisille orjakauppiaille, jotka ottavat nämä asiat ja, Lucas sanoi nauraen ja lopetti lauseensa kesken.

Lucas ja Disney keskustelivat tekevänsä yhteistyössä lisää Star Wars -elokuvia, mutta kummankin osapuolen ideat saagan tulevaisuudesta olivat erilaisia. Disney halusi tehdä alkuperäisten Star Warsien kaltaisen elokuvan, Lucas taas ei.

– He halusivat tehdä retroelokuvan. En pidä siitä. Jokaisen elokuvan kohdalla työskentelen kovasti tehdäkseni niistä täysin erilaisia. Niissä on erilaisia planeettoja, erilaisia avaruusaluksia, tehdä niistä uudenlaisen, kertoo Lucas.

Disney kuitenkin ilmiselvästi lähestyi uutta Star Wars -elokuvaa oikealla tavalla. Star Wars: The Force Awakens on ollut massiivinen menestys. Tähän mennessä se on tuottanut yli miljardi dollaria maailmanlaajuisesti vain parissa viikossa.

Lähde: Collider, Variety

(Episodi/LV)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut