George Lucasin inhoama näyttelijä vuoti lehdistölle tietoja Imperiumin vastaiskusta – päätti salata tältä ikonisen repliikin

Ovela temppu.

23.5.2020 07:03

George Lucas ei järin pitänyt Darth Vaderia näytelleestä David Prowsesta. Tiettävästi suurin juopa kaksikon välillä oli se, että Prowse vuoti tietoja elokuvien juonesta julkisuuteen. Prowse meni jopa möläyttämään, että Vader on Luken isä, mutta tieto ei onneksi tuohon aikaan levinnyt kovinkaan laajalle.

Lucas hioikin suunnitelman Imperiumin vastaiskun kuvauksiin. Hän salasi Prowselta ikonisen repliikiin ”ei, minä olen isäsi”, jonka hän sanoo Lukelle Pilvikaupungissa. Prowsen ei tarvinnut tietää oikeaa repliikkiä, sillä Vaderin repliikit äänitti jälkikäteen James Earl Jones. Prowse luuli sanovansa tilanteessa: ”Obi-Wan Kenobi on isäsi.” Luke Skywalkeria näytellyt Mark Hamill sen sijaan tiesi oikean repliikin, eikä hänellä ollut Prowsen valerepliikistä huolimatta vaikeuksia näytellä kohtausta hienosti.

Kun Prowse näki elokuvan teattereissa kesällä 1980, hän oli yhtä yllättynyt kuin yleisö. Repliikistä tulikin ikoninen osa Star Warsien perintöä.

Lucas mietti alkujaan, pitäisikö paljastus tehdä Imperiumin vastaiskussa vai Jedin paluussa. Hän kertoi aikoinaan, että lapsille täytyi jättää ”psykologinen pakoreitti”, joten Imperiumin vastaisku valikoitui hyväksi hetkeksi. Jos Vader kertoisi asian Imperiumin vastaiskussa, Lucasin mielestä ei voisi tietää valehteleeko Vader Lukelle.

Lähde: Cinema Blend, Den of Geek

Lisää luettavaa