George R.R. Martin katuu Game of Thrones -tv-sarjan päätöstä ennen kirjasarjaa – Aikoo kirjoittaa erilaisen lopun kirjasarjalle

AOP

Hitaasti, mutta varmasti.

Tulen ja jään laulu -kirjasarjan luoja George R.R. Martin kertoo katuvansa sitä, että HBO:n megasarja Game of Thrones tuli päätökseen ennen varsinaista kirjasarjaa. Indie Wire uutisoi aiheesta.

”Kun katson taaksepäin, toivon, että olisin pysynyt kirjasarjan kanssa edellä. Kun he aloittivat tv-sarjan, minulla oli neljä kirjaa valmiina ja viides tulossa juuri sarjan ensimmäisen kauden julkaisun aikoihin, vuonna 2011. Minulla oli viiden kirjan etumatka, ja ne ovat giganttisia kirjoja, kuten tiedät. En koskaan uskonut, että he saisivat minut kiinni, mutta he saivat ja ohittivat minut”, Martin suree.

Sarjan viides ja viimeisin osa, Lohikäärmetanssi, julkaistiin kymmenen vuotta sitten. Kukaan ei tiedä milloin sarjan kuudes osa The Winds of Winter julkaistaan. Martin on lupaillut kuudetta osaa jo pitkään, mutta aina aikataulu tuntuu venyvän. ”Siitä tulee valtava kirja, ja minulla on vielä pitkä matka kuljettavana”, Martin kirjoitti viime vuonna blogiinsa. Kuudennen kirjan jälkeen tulee vielä seitsemäs osa, A Dream of Spring, joka vetää edelliset kirjat yhteen. Sitä hän ei ole vielä edes aloittanut.

Martin kuitenkin sanoo, että The Winds of Winter -kirjassa hän aikoo kirjoittaa lopun erilaiseksi, mitä se oli Game of Thrones -tv-sarjassa. ”Oli hieman outoa, kun tv-sarja oli edelläni ja sarja meni hieman eri suuntaan. Työstän kirjaa vielä, mutta näette minun loppuni, kun se julkaistaan”, Martin lupailee.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät jutut