George R. R. Martin taisteli saadakseen Game of Thronesille paremman lopetuksen

Kirjailijan agentti paljastaa.

30.11.2021 14:01

Game of Thrones -sarjan lopetus kaihertaa yhä monien mieliä. Sen perustana toimineen kirjasarjan luoja George R. R. Martin ei vieläkään ole saanut teossarjaansa valmiiksi. Hän on kuitenkin vihjaillut kirjoittavansa tarinan loppuun toisin kuin tv-sarjan käsikirjoittajat tekivät, ja mikäli Martin olisi saanut tahtonsa läpi, myös tv-sarjalle olisi ehkä koittanut toisenlainen päätös.

Martinin agentti Paul Haas on paljastanut kirjailijan tehneen paljon töitä, jottei tv-sarjaa lopetettaisi niin kuin se lopetettiin. Martin mm. lensi New Yorkiin puhuakseen tuottaja Richard Pleplerin ympäri. Martin toivoi, että sarjaa jatkettaisiin kaikkiaan kymmenen kauden mittaiseksi. Hän myös esitti, että jokaisessa tuotantokaudessa olisi ollut kymmenen jaksoa. Hän elätteli toivetta, ettei sarja päättyisi ennen kuin hän saisi kerrottua valtaistuinpelin kaikki vaiheet kirjoissaan.

Martinin yrityksistä huolimatta Game of Thronesilta katkaistiin siivet kahdeksannella tuotantokaudella. Syy ei Haasin mukaan kuitenkaan ollut tuotantoyhtiössä. Sarjan showrunnerit D. B. Weiss ja David Benioff olivat antaneet sarjalle jo niin paljon, että olivat aivan lopussa.

Game of Thronesin esiosa House of the Dragon tuonee jonkinlaista helpotusta tuskaan. Ensi vuonna julkaistavaksi luvattu sarja keskittyy lohikäärmeistään tunnetun Targaryenin sukuun. Martin on tiukasti mukana sarjan tuotannossa, valvoen sen etenemistä säännöllisesti.

 

Lähteet: The Wrap, Comicbook

Lisää luettavaa