George R. R. Martinilla oli idea, josta House of the Dragon -katsojat tuskin olisivat olleet mielissään

Uusi kausi – mitä se tuo tullessaan?

30.10.2022 15:15

House of the Dragon on nimensä mukaisesti lohikäärmekeskeinen sarja, vaikka myös siinä nähdään tiukkaa taistelua vallasta Game of Thronesista tuttuun tapaan. Kauas ennen jälkimmäisen tapahtumia sijoitettu HotD sai ensimmäisen kautensa vastikään päätökseen HBO Maxilla, mutta jatkoa on tietysti luvassa.

Yksi ensimmäisellä kaudella katsojia häirinneitä seikkoja oli se, kuinka tekijät sivuuttivat vuosia tapahtumien välillä. Aivan samankaltaista närää sarjan eteneminen ei ole aiheuttanut kuin Game of Thronesin kohdalla, mutta näyttelijöiden vaihtoa vanhempiin ei kesken kautta nielty aivan noin vain. Showrunner Ryan Condal on kuitenkin pitänyt isoa aikahyppäystä hyvänä ratkaisuna.

Tarinan isä, kirjailija George R. R. Martin, on paljastanut, että hän olisi halunnut nähdä ensimmäisellä kaudella enemmän vastaavia loikkia:

– Olisin aloittanut sen ajasta 40 vuotta aiemmin jaksolla, jonka nimi olisi ollut The Heir and the Spare [Perijä ja varamies]. Siinä Jaehaerysin kaksi poikaa, Aemon ja Baelon, olisivat olleet elossa ja olisimme nähneet ystävyyttä mutta myös kahden puolen välistä kilpailua. […] Siinä olisi ollut 40 vuotta lisää ja sitten vielä useampia aikahyppäyksiä ja uusia roolituksia. Joo, olin ainut, joka oli siitä todella innoissaan.

Katsojien palautteen huomioon ottaen Martinin ajatusta ei välttämättä olisi otettu hyvin vastaan. Condal on lupaillut tekeillä olevalle toiselle kaudelle samankaltaista rytmiä kuin Game of Thronesin keskivaiheilla koettiin. Hänen mukaansa luvassa on tragedioita, joita on kuitenkin tarkoitus kypsytellä niin, etteivät ne tunnu katsojista turhanpäiväisiltä.

Pelkkää itkua ja hammastenkiristystä HotD:n tuleva kausi ei ole, sillä Condal lupailee sille myös iloisempia hetkiä. Vaikka sarjasta puuttuu Peter Dinklagen Tyrionin kaltainen sananiekka, Condal vihjailee yllättäen, että esim. Matt Smithin tulkitsema Daemon voisi toimia jatkossa tunnelmaa keventävänä hahmona. Kakkoskaudella kuvioihin astuu myös Starkien suku.

 

Lähteet: Deadline, Indiewire

Lisää luettavaa