Gerard Butler pysäyttää natsit – jalkapallossa

1.11.2012 20:52

300:n spartalaisten kuningas Leonidas, Gerard Butler on pestattu kiovalaisen jalkapallojoukkueen maalivahdiksi tosipohjaiseen Dynamo-elokuvaan.

Dynamo perustuu vuoden 1942 legendaariseen ”Kuolemanotteluun”, jossa lähinnä kiovalaisjoukkueiden pelaajista koottu paikallinen jalkapallojoukkue Start pelasi saksalaismiehittäjistä koottua ryhmää vastaan. Ottelu oli paitsi henkinen taisto miehitystä vastaan, myös oiva propagandaväline.

Butler on kiinnitetty Startin maalivahdiksi, joka oli merkittävässä roolissa joukkueen kokoamisessa.

Eli Richbourg käsikirjoitti elokuvan Andy Douganin kirjan perusteella. Elokuvalla ei ole vielä ohjaajaa.

Nopeimmat ovat Deadline-sivustolla jo verranneet Dynamon tarinaa Michael Cainen ja Sylvester Stallonen elokuvaan Pako voittoon (1981). Samoja teemoja vallanpitäjien ja sorrettujen välisestä urheilusta on toki nähty myös vankien ja vanginvartijoiden urheilumittelöstä kertovassa elokuvassa Luunmurskaajat (1974) ja siitä tehdyssä brittiversiossa Mean Machine (2001).

Dynamo kuvataan Euroopassa ensi vuonna. Elokuva lienee jatkoa Butlerin suoraan kotiteattereihin eksyville tuotannoille, joista viimeisimpinä viime vuonna valmistuneet Coriolanus ja Machine Gun Preacher, jotka molemmat ilmestyivät Suomessa tänä vuonna vain dvd- ja blu-ray-julkaisuina.

Kuva toisesta historiallisesta jalkapallo-ottelusta, Bernin ihmeestä (2003).

Lähde: Deadline

Lisää luettavaa