Golden Globe -ehdokkuudet paljastettiin – Colin Farrellin tähdittämä draama ja mokumentti-sitcom suurimmat ehdokkuusrohmut

Myös yltiöeeppinen Bollywood-hitti noteerattiin.

12.12.2022 22:00

Kuluvan vuoden parhaita elokuvia sekä televisiosarjoja kunnioittavat Golden Globe -palkinnot jaetaan jälleen vuodenvaihteen jälkeen ja nyt gaalan ehdokaslista on myös vihdoin julkistettu.

Elokuvien puolella eniten ehdokkuuksia – kahdeksan kappaletta – itselleen onnistui kahmimaan The Banshees of Inisherin, jonka Suomen ensi-ilta siintää helmikuun alussa. Elokuvaa päätähdittävät Colin Farrell ja Brendan Gleeson, joista kumpainenkin saivat myös ehdokkuuden rooleistaan.

Toiseksi eniten ehdokkuuksia sai Everything Everywhere All At Once (6). Jaetulla kolmannella sijalla ovat Babylon (ensi-ilta 20.1.) ja The Fabelmans (ensi-ilta 17.2.) viidellä ehdokkuudella molemmat.

Myös pikaisesti Suomen teattereissa käväissyt Bollywood-spektaakkeli RRR noteerattiin ehdokkuuksissa; se lähtee kisaamaan parhaan alkuperäiskappaleen sekä vieraskielisen elokuvan kategorioissa. Sen pääsee katsastaamaan halutessaan Netflixistä.

Parhaan elokuvan pystiä tavoittelevat tällä kertaa Avatar: The Way of Water, Elvis, The Fabelmans, Tár ja Top Gun: Maverick.

Televisiopuolella suurin ehdokkuusrohmu oli Abbott Elementary, jonka ensimmäinen tuotantokausi löytyy Disney Plussasta. Se kisaa viidessä eri kategoriassa.

The Crown, Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story, Only Murders in the Building, Pam & Tommy ja The White Lotus keräsivät kaikki neljä ehdokkuutta.

Tuleva Golden Globe -gaala tulee olemaan järjestyksessään jo 80. Tällä kerta se pidetään sunnuntaina 10. tammikuuta 2023. Palkinnot jakaa Hollywood Foreign Press Association (HFPA).

Täydellisen ehdokaslistan pääsee kurkistamaan täältä.

Lisää luettavaa