Game of Thrones -näyttely esittelee pukuja ja virtuaalikokemuksia

Pohjoismaissa vain Oslossa pysähtyvä Game of Thrones -näyttely esittelee kymmeniä HBO:n supersuositussa tv-sarjassa nähtävää pukua ja asetta sekä muuta rekvisiittaa. Kaikille avoin ja ilmainen näyttely lepää Oslossa vain muutaman päivän, sillä lauantaina 26.4. avautunut näyttely sulkee ovensa jo 30.4. GoT_Oslo2Oslosta näyttely matkaa Kanadan Torontoon ja seuraava mahdollisuus nähdä se Euroopassa on Belfastissa, Pohjois-Irlannissa kesäkuun 11.–15. päivä. Belfast ja sen lähiympäristöhän ovat myös sarjan keskeisiä kuvauspaikkoja.

Game of Thrones on yksi suosituimmista – ellei jopa suosituin – tämänhetkisistä tv-sarjoista ja sarjalla sekä sen taustalla olevilla George R.R. Martinin romaaneilla on valtava määrä faneja ympäri maailman. Tämän kiinnostuksen takia luotu näyttely lähti kiertämään maailmaa alkuvuodesta New Yorkista ja sen on nähnyt tähän mennessä yli 50 000 ihmistä.

Episodilla oli mahdollisuus päästä tutustumaan näyttelyyn Oslossa ja tapaamaan sarjan näyttelijöitä.
GoT_Oslo3
Game of Thrones -näyttely on tuotettu yhteistyössä sarjan tekijöiden kanssa ja kaikki siellä nähtävistä esineistä on 100% aitoja, sarjassa nähtyjä. Mukana on myös Rautavaltaistuin, jossa kävijät saavat kuvauttaa itsensä kuninkaina ja kuningattarina. Mutta kuten sarjassakin mainitaan, istuin ei ole kovinkaan miellyttävä paikka istua.
GoT_Oslo4
Näyttelyn kohokohta on Oculus rift -tekniikalla tuotettu interaktiivinen Ascend the Wall -kokemus. Siinä osallistuja nousee (lasit silmillä ja kuulokkeet korvilla) virtuaalisesti ja yllättävän todentuntuisesti hissillä pari sataa metriä korkean Muurin harjalle ja pääsee siellä tutkailemaan ympäristöään kaukana alapuolella. Virtuaalikokemusta tekemässä on ollut visuaalisten efektien ammattilaisia elokuvien Gravity ja Avatar takaa. Kunhan tekniikka tästä vielä kehittyy niin, että visuaalisuus saadaan teräväpiirroksi, kokemus on varmasti huimaava, sillä jo nyt se saa todentuntuisuudellaan ihmisissä aikaan yllättäviä reaktioita.

Kysymys mahdollisesta Game of Thrones -aiheisesta teemapuistosta ei siis ole kovinkaan kaukaa haettu.

Näillä näkymin näyttely lopettaa kierroksensa ensi syyskuussa Vancouveriin.

Päivi Laajalahti / Oslo

Aiheeseen liittyvät jutut