Game of Thronesin sivuosien näyttelijät rakastavat työtään

Episodilla oli ilo tavata kaksi Game of Thrones -sarjan näyttelijää heidän saavuttuaan avaamaan sarjan rekvisiittaa esittelevää näyttelyä Osloon. Tormund Giantsbanea näyttelevä punatukkainen ja -partainen, Oslossa asuva Kristofer Hivju näyttää oikeassakin elämässä yhtä villiltä kuin roolihahmonsa. Jon Snow’n parasta ystävää, Samwell Tarlya esittää puolestaan brittiläinen John Bradley, joka ei livenä ole läheskään yhtä arka kuin pulskanpuoleinen, Muurilla mustien veljiensä rinnalla taisteleva roolihahmonsa.

Molemmat näyttelijät myöntävät päässeensä osaksi huikeaa kertomusta. Kokemuksena se varmasti määrittelee vahvasti kummankin uraa tulevaisuudessa.

-Kun kuvaamme keskenämme Belfastissa, Game of Thrones tuntuu tavalliselta paikalliselta projektilta. Vasta kun matkaamme muualle maailmaa, sitä itsekin tajuaa, miten valtava vetovoima tekemällämme sarjalla onkaan, Bradley kertoo.

Game of Thrones kattaa suuren määrän erilaisia teemoja ja tarinan fantasiapohjaan on sekoitettu elementtejä, jotka tekevät siitä hyvin aidontuntuista draamaa. Ihmisten väliset suhteet, vallan kiemurat ja tarinan yllätykselliset käänteet ovatkin saaneet katsojat rakastamaan sarjaa. Sarjan tuotantoarvot ovat huippuluokkaa ja jokainen sarjassa nähtävä esine ja puku on viimeisen päälle suunniteltu juuri kyseiselle hahmolle ja alueelle sopivaksi. Tämä näkyy näyttelyssäkin.

– Kaikki olisi toki voitu tehdä halvasti ja muovista, mutta jopa avustajilla on käsityönä tehdyt, yksityiskohtaiset puvut, vahvistaa Hivju.

Myös sarjan toimintakohtaukset ovat aidontuntuisia, eivätkä näyttelijät pääse helpolla niitä tehdessään.

-Kun valmistaudun kuvattavaan kohtaukseen, juoksen metsässä kepin kanssa kuin Rocky teki Rocky IV -elokuvassa kilpaillessaan Dolph Lundgrenia vastaan, naurahtaa Hivju.

Game of Thronesille tyypillinen tapa on kasvattaa hahmojaan ja muuttaa heitä ajan kuluessa radikaalistikin -mikäli hahmoa ei tapeta pois. Tämä koukuttaa katsojaa aivan eri tavoin kuin tapauksessa, missä hahmot pysyvät samanlaisina sarjan alusta loppuun. Game of Thronesissa joitakin hahmoja rakastaa, joitakin vihaa, mutta ajan kuluessa tunteet myös saattavat keikahtaa täysin päinvastaiseksi kun hahmosta paljastuu uudenlaisia piirteitä.

-Kun hyville ihmisille tapahtuu jotain pahaa, se on dramaattisesti hyvin jännittävää -omalla makaaberilla tavallaan. Sarja pyrkii luomaan hahmojen ja yleisön välille vahvan tunnesiteen, jotta ihmiset alkaisivat todella välittää hahmoista ja siitä mitä heille tapahtuu seuraavaksi. Kuten nyt vaikkapa Robb ja Catelyn Starkin tapauksessa, Bradley analysoi.

Kuultuaan toimittajan olevan kotoisin Suomesta Hivju pyytää silmää iskien saada lähettää Episodin kautta terveisiä suomalaiselle opiskelutoverilleen, näyttelijä Timo Luomalle.

Päivi Laajalahti / Oslo

Aiheeseen liittyvät jutut