Guillermo Del Toro paljasti ylistetyn uutuusleffansa suurimman vaikutteen

Ei mitään goottikamaa tällä kertaa.

Guillermo Del Toron (Pan’s Labyrinth, Pacific Rim) uusin elokuva The Shape of Water on kylmän sodan tunnelmiin sijoittuva fantasiaromanssi, jossa on vahvoja trillerin elementtejä ja ripaus hirviöelokuvaa.

Del Toron paljastaa kuitenkin Twitterissä, että yksi suurimpia vaikuttajia elokuvan syntyyn on Paul Thomas Andersonin värikäs rakkaustarina Punch-Drunk Love. Meksikolaisohjaaja paljastaa jopa käyttäneensä Jon Brionin luomaa musiikkia The Shape of Waterin leikkausvaiheessa.

”Elämä on outoa, ja niin ovat ihmisen aivotkin… Muistan, että The Shape of Waterin synnyinvaiheessa kirjoitin ja suunnittelin elokuvaa Punch Drunk Loven musiikkia kuunnellen (myöhemmin Georges Delerue’ta ja [Nino] Rotaa, mutta yhdessä vaiheessa käytimme PDL:n scorea jopa leikkausversiossa…”, Del Toro kirjoittaa.

”Selvyyden vuoksi: Punch Drunk Love on ehkä suosikki PTA:ni (ja minä rakastan hänen elokuviaan”, ohjaaja jatkaa.

Del Toron twiitit luettuaan yhteydet näiden kahden elokuvan välillä ovat selvästi nähtävissä: molemmissa on esillä vahva romanssin kaipuu, värikkyys, väkivallan uhka ja hatunnostoja 1950- ja 1960-luvun klassikoihin

YouTube video

Lähde: The Playlist

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut