Guillermo Del Torolle alkavat Hollywood-blockbusterit riittää – vampyyripoliitikkoja vastaan taisteleva painija sen sijaan…

Jo vuosia isoja studioelokuvia tehnyt (Hellboyt, Pacific Rim) tai yrittänyt tehdä (Hobitti, At the Mountains of Madness) Guillermo Del Toro kertoo The Guardianille olevansa pian kypsä Hollywood-blocbusterien tekemiseen.

Crimson Peak -elokuvan vasta valmiiksi saanut ohjaaja haikaileekin jo pienempien elokuvien pariin.

”Voin kertoa teille, että en aio jatkaa isojen, jättimäisten Hollywood-elokuvien tekemistä enää pitkään. Crimson Peak on minulle kuin täydellinen lupa tehdä jotain pienemmässä kaavassa. Onhan se iso draamaelokuvaksi, mutta se on silti paljon pienempi hanke kuin Pacific Rim tai Hellboy”, Del Toro sanoo.

”En aio tavoitella toimintaelokuvia tai supersankarielokuvia enää lainkaan. Toivon voivani palata pienempien ja oudompien elokuvien tekemiseen.”

Del Toro saattaakin tehdä vuosia sitten kehittämänsä Silva-elokuvan. Silva kertoo meksikolaisesta painijasta, joka saa selville, että kaikki maan poliitikot ovatkin vampyyrejä. Elokuvan on tarkoitus olla pienen budjetin mustavalkoinen elokuva. Del Toro oli tekemässä elokuvaa Meksikossa, kun hänen perheensä joutui pakenemaan maasta ohjaajan isän jouduttua kidnapatuksi.

Del Toro myöntää olevansa vähän ulkona muiden tekemistä jutuista.

”Olen vähän jäljessä kulttuurista. En ole ikinä ironinen. En ole ikinä postmoderni, en ikinä. Olen aina totinen. Mielestäni ironia asettaa sinut aiheesi yläpuolelle… Minusta tuntuu, että minun täytyy tehdä elokuvia, jotka tarvitsevat minua, ei elokuvia, joita itse tarvitsen.”

(Episodi/ML)

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut