”Haastavin asia, mitä olen koskaan tehnyt” – James Cameron kuvaa neljä elokuvaa yhtä aikaa

James Cameronin kunnianhimoinen matka neljän Avatar-jatko-osan tekemiseen on päässyt kuvausvaiheeseen.

Avatar 2 saa ensi-iltansa vuonna 2018, mutta Cameron ei kuitenkaan kuvaa elokuvia peräkkäin, vaan kaikki neljä jatko-osaa pistetään purkkiin yhtä aikaa.

”Kyseessä on yhdet isot kuvaukset. Enemmän siihen tyyliin, miten iso minisarja tehtäisiin. Joten kuvaamme kaikkia elokuvia samaan aikaan”, Cameron kertoo.

”Työskentelemme käytännössä kahdeksantuntisen tarinan läpi… Tulee olemaan iso haaste pitää mielessämme tasan, missä kohtaa tarinankaarta milloinkin olemme. Siitä tulee luultavasti haastavin asia, mitä olen koskaan tehnyt. Olen varma, että se on haaste näyttelijöillekin… Se on kuin tekisi kaikki kolme Kummisetää yhtä aikaa”, ohjaaja kaavailee.

Ensimmäisen Avatar-elokuvan ensi-illasta on ehtinyt kulua jo useita vuosia ja elokuvamaailmassa puhaltavat nyt uudet tuulet. Uskaltaako Cameron esimerkiksi lähteä haastamaan Disneyn jättiläisiä, kuten Star Warsia?

”Alkuperäinen suunnitelma oli julkaista elokuvat vuoden välein, mutta olemme levittäneet sitä. Jos ei muusta syystä kuin siksi, etten halua ensi-iltaa samalle päivälle kuin jollain Star Wars -jatko-osalla. Se ei olisi reilua heille”, Cameron vitsailee. ”Ei vaan, se ei olisi hyvää bisnestä. En halua kohdata Star Warsia. Se olisi tyhmää. Ja toivottavasti he eivät halua kohdata meitä.”

Avatar 3, 4 ja 5 saavat ensi-iltansa vuosina 2020, 2022 ja 2023.

Lähde: Famous Monsters of Filmland

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut