Hakkerit uhkaavat terrori-iskulla Seth Rogenin ja James Francon uutta elokuvaa esittäviä teattereita

Sonyn laajasta tietovuodosta vastuussa ollut hakkeriryhmä, joka kutsuu itseään nimellä Guardians of Peace ovat vieneet kyberterrorisminsa uudelle tasolle.

Ryhmä on tänään julkaissut tiedotteen, jossa se uhkaa väkivallalla kaikkia elokuvateattereita, jotka esittävät Seth Rogenin ja James Francon uutta komediaa The Interview’tä. Uhkauksessa varoitetaan kaikkia elokuvaa esittäviä teattereita muun muassa seuraavillta tavoilla:

”Pian koko maailma näkee, miten kamalan elokuvan Sony Pictures Entertainment on tehnyt”, ”Maailma tulee olemaan täynnä pelkoa”, ”Muistakaa 11. syyskuuta 2001”, ”Suosittelemme pysymään kaukana niistä paikoista (elokuvateattereista) sinä aikana” ja ”Mitä tapahtuukaan tulevina päivinä, johtuu Sony Pictures Entertainmentin ahneudesta.”

Uhkauksen jälkeen The Interview -elokuvan tähdet Rogen ja Franco ovat peruneet kaikki ennaltasovitut julkiset esiintymisensä elokuvan tiimoilta. Sony ei ole vielä päättänyt, mikä elokuvan kohtalo on, mutta on ilmoittanut kaikille sen tilanneille elokuvateattereille, että ne voivat perua kaikki näytöksen, mikäli niin haluavat.

Hakkeriryhmä on aiemmin vuotanut Sonyn sisäisiä sähköposteja, näyttelijöiden valenimiä, studion tulevia elokuvia ja uhkaillut Sonyn työntekijöiden turvallisuutta. Koska hakkerien kiinnostus koskee erityisesti The Interview -elokuvaa, on heidät yhdistetty Pohjois-Koreaan, mutta tälle ei ole löydetty mitään todisteita.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut