Haluatko mennä katsomaan Iron Skyn jatko-osan raakaleikkausta? Lippuja myynnissä 140 eurolla

10.2.2016 16:19

Iron Sky The Coming Race -elokuvan tiedotteessa ohjaaja Timo Vuorensola ja tuottaja Tero Kaukomaa kutsuvat fanit katsomaan elokuvan raakaleikkausversiota liki puolitoista vuotta ennen sen teatterijulkaisua. Kyseessä on ensimmäinen kerta kun elokuvatuotanto myy lippuja raakaleikkausnäytöksiin. Näytökset järjestetään maaliskuun 7. päivänä Berliinissä ja 8. päivänä Helsingissä. Fanien palaute on tärkeä osa elokuvan jälkituotantoa ja 150 dollarin (140€) hintaisten lippujen myynti näytöksiin osa joukkorahoitusta.

”Teemme elokuvaa fanien kanssa, faneille ja haluamme saada heidät osaksi tekoprosessia sen jokaisessa vaiheessa”, ohjaaja Timo Vuorensola sanoo. ”Aloitimme yhteisöllistämisen lähettämällä elokuvan käsikirjoituksen ennen kuvauksia tuhansille faneillemme ja saadun palautteen perusteella teimme siitä paremman. Aiomme tehdä saman myös itse elokuvan kanssa.”

”Näin aikaisessa vaiheessa saatu laajempi ja organisoitu palaute antaa meille parempia työkaluja elokuvan markkinointia ajatellen”, tuottaja Tero Kaukomaa sanoo. “En yllättyisi jos järjestäisimme näitä jatkossakin.”

Samalla julkaistiin myös elokuvan päähenkilö Obi Washingtonin (Lara Rossi) esittelevä teaser- video.

”Olin joka aamu innoissani, että pääsen näyttelemään Obia. Näyttelemisen hauskuus piilee minulle avoimuudessa ja mahdollisuudessa löytää uusia sävyjä hahmoon. Olimme Timon kanssa yksimielisiä Obin hahmosta alusta alkaen, mutta uskon, että yhteistyömme kautta onnistuimme kehittämään sankarin entistäkin vahvemmaksi. Iron Sky on ollut tähänastisen urani hauskin kokemus”, Rossi kertoo.

Iron Sky The Coming Race on lehdistötiedotteen mukaan 17 miljoonan budjetillaan kaikkien aikojen kallein suomalainen näytelmäelokuva. Tällä hetkellä meneillään on jälkituotantovaihe ja saksalainen, Oscar-palkittu erikoistehostetalo Pixomondo (Game of Thrones, Hugo) työstää parhaillaan elokuvan satoja tehostekuvia dinosauruksista toimintakohtauksiin. Iron Sky:n raakaleikkausnäytökset järjestetään maaliskuussa 2016 ja lippuja on saatavissa elokuvan IndieGoGo-sivulta. Teattereihin elokuva on tulossa vuoden 2017 toisella puoliskolla.

Lisää luettavaa