Haluatko tehdä matkan Indiana Jonesin tai Hyvien, pahojen ja rumien maisemiin – Kahdeksan ikonista kuvauspaikkaa, jossa voi kuka tahansa vierailla

Valitse tästä seuraava lomakohteesi.

2.3.2019 14:00

Elokuvia kuvataan usein studiossa tai muussa suljetussa tilassa, mutta on myös paljon klassikkoelokuvia, joiden kuvauspaikoilla voi mennä kuka tahansa vierailemaan.

Al-Khaznehin temppeli Jordaniassa toimi Indiana Jones ja viimeinen ristiretki -elokuvan kuvauspaikkana. Sergio Leonen klassikko Hyvät, pahat ja rumat sijoittuu villiin länteen, mutta suuri osa elokuvasta kuvattiin Tabernasin aavikolla Espanjassa.

Café des 2 Moulins on oikea kahvila Pariisin Montmartressa, jossa Amélie-elokuvan nimihenkilö työskenteli tarjoilijana. Erittäin suosittuja leffafanien vierailukohteita ovat myös Hobitti– ja Taru sormusten herrasta -trilogioiden maisemat Uudessa-Seelannissa. Peter Jacksonin elokuvien kuvauspaikka on nimeltään Hobbiton.

Seuraavalla videolla esitellään kahdeksan ikonista filmauspaikkaa, jossa voi vierailla, jos matkabudjetti vain sallii. Katso video alta.

Lisää luettavaa