”Hän vain katosi” – alkuperäinen Aragornin näyttelijä sai potkut, toverit eivät päässeet hyvästelemään

Taru sormusten herrasta -tähti muisteli tuotantoa.

28.3.2021 00:01

Dominic Monaghan muisteli, miten Stuart Townsend sai potkut Aragornin roolista Taru sormusten herrasta -trilogiassa.

Irlantilaisnäyttelijä Townsend valittiin alun perin Aragornin esittäjäksi, mutta hän sai potkut elokuvasta heti kuvausten alussa. Hänet korvasi roolissa Viggo Mortensen.

Manchester Evening Newsin haastattelussa Merriä näytellyt Monaghan kuvaili tilannetta.

”Emme saaneet tilaisuutta hyvästellä Stuta”, Monagan muistelee.

”Hän lähti hyvin nopeasti. Luulen, että hän oli todennäköisesti surullinen siitä, miten siinä kävi. Luonnollisesti en voi puhua hänen puolestaan, mutta olimme kuvauspaikalla ja lopettamassa ensimmäistä viikkoa, ja tuottaja Barrie Osborne sanoi neljälle hobitille: ’Voitteko jäädä odottelemaan kuvausten päätöstä, koska Peter (Jackson) ja minä haluamme keskustella kanssanne jostain.’ Olin niin naiivi, että luulin heidän sanovan, että meillä oli mahtava viikko, rakastamme näkemäämme, rakastamme teitä, hyvää viikonloppua, blaa blaa blaa. Valitettavasti he sanoivat, että Stuart on lähtenyt projektista.”

”Olimme kaikki tyrmistyneitä, luulin ettei meitä voisi erottaa siinä pisteessä. Luulin, että olemme mukana, mutta näin ei ollut. Ja Sean Astin (Samin näyttelijä) kysyi: ’ Lähtikö hän projektista vai sai potkut?’ Ja luulen heidän yrittäneen suojella Stuartia mahdollisimman paljon. He vain sanoivat: ’Annamme Stuartin kertoa tuosta, mutta hän ei ole enää kanssamme.’ Emme pystyneet ottamaan häneen yhteyttä. Sähköposti oli hyvin uutta siinä vaiheessa. Hän vain katosi.”

”Näin hänet vuosia myöhemmin. Ja olen nähnyt häntä siellä sun täällä. Luonnollisesti se oli iso takaisku hänelle, mutta se oli armotonta, työskentelimme koko ajan. Meillä oli yksi vapaapäivä viikossa. Tuntimme olivat naurettavia. Meillä ei ollut aikaa surra mitään, vaan yritimme opetella epätoivoisesti repliikkejä, jotta pysyimme tilanteeen päällä”, Monaghan summaa.

Lähde: Manchester Evening News

Lisää luettavaa