Harrison Ford ja Liam Neeson ydinkatastrofin äärellä – katso tuima jännäri ilmaiseksi

IMDB-arvosana 6,7.

3.2.2024 14:00

Myrskyn ratsastajat (1991) ja Strange Days (1995) -ohjaustöillään säväyttäneen ja myöhemmin The Hurt Lockerista (2010) parhaan elokuvan ja ohjauksen Oscar-palkinnot napanneen Kathryn Bigelowin tositapahtumiin perustuva K-19: The Widowmaker (2002) on katseltavissa nyt ilmaiseksi.

25 miljoonaa dollaria roolistaan ansainneen Harrison Fordin tähdittämä sukellusvenejännäri sijoittuu vuoteen 1961 ja kertoo Neuvostoliiton ensimmäisestä ydinsukellusveneestä. Sen miehistö joutuu kovien ratkaisujen äärelle heti neitsytmatkan aikana veneen aloittaessa oikuttelemaan vaarallisesti.

Fordin ohella elokuvan ahtaissa tiloissa näyttelevät elokuvadebyyttinsä tekevä Sam Spruell ja tällä vuosituhannella suureksi toimintatähdeksi kasvanut Liam Neeson. Molemmat näyttelivät myöhemmin elokuvassa Taken 3 (2014).

Elokuvan kuvauksissa käytettiin suomalaisen liikemiehen Jari Komulaisen 1990-luvulla Venäjältä hankkimaa K-77-sukellusvenettä. Samainen kuvauksia varten muokattu vene nähtiin myös Vintiöt-televisiosarjan alkutekstien aikana.

K-19: The Widowmaker on katsottavissa nyt ilmaiseksi Rakuten TV:stä. Lue palvelusta lisää täältä.

Lisää luettavaa