Harry Potter -näyttelijä puolustaa J.K. Rowlingia: ”Toivon, että ihmiset antaisivat myös hänen kertoa mielipiteensä”

Rowling-kohu elää koko ajan.

1.3.2023 18:52

Evanna Lynch näytteli Harry Pottereissa Luna Lovekivaa. Lynch on jo pitkään kertonut olevansa Potter-kirjailija J.K. Rowlingin hyvä ystävä sekä ihailija. Hän on myös puolustanut kirjailijaa aiemmin.

Rowling aiheutti kohun kirjoitettuaan vuonna 2020 Twitteriin asioita, jotka tuomittiin transvastaisiksi. Alkujaan Lynch tuomitsi Rowlingin kirjoitukset Daniel Radcliffen, Emma Watsonin ja Rupert Grintin kanssa, mutta myöhemmin hän on muuttanut kantaansa.

– Olin melko naiivi silloin, kun minut tempaistiin mukaan tähän keskusteluun. En edes tiennyt, että kaksi vastakkaista näkemystä riiteli keskenään. Ajattelin silloin todella mustavalkoisesti, Lynch kertoi The Telegraphin haastattelussa.

– Ymmärrän kuitenkin kumpaakin puolta tässä väittelyssä. Tiedän, millaista on olla teini, joka vihaa omaa kehoaan. Tunnen myötätuntoa transihmisiä kohtaan, enkä todellakaan halua lisätä heidän tuskaansa.

– Minusta on kuitenkin myös erittäin tärkeää, että J.K. Rowling on tuonut sukupuolen korjausprosessia katuvien äänet kuuluviin. Minusta hän on pyrkinytkin aina tuomaan kaikkein haavoittuvimpien yhteiskunnan jäsenten äänet kuuluviin. Ongelma on kuitenkin siinä, että ihmiset väittelevät nyt siitä, mikä on kaikkein haavoittuvin ihmisryhmä. Toivon, että ihmiset antaisivat myös hänen kertoa mielipiteensä, Lynch sanoo.

Myös Potter-näyttelijä Helena Bonham Carter on puolustanut Rowlingia. Hänen mukaansa kirjailijalla on oikeus mielipiteisiinsä, etenkin koska hän on itse hyväksikäytön uhri.

Lähde: Unilad

Lisää luettavaa