Hayden Christensen haastattelussa: ei uskonut saavansa Anakinin roolia, näki esiosien kuvauksissa ja teatterissa samaa

Christensen toistaa roolinsa Anakin Skywalkerina ensi kuussa alkavassa Ahsoka-sarjassa.

12.7.2023 13:03

Tähtien sota -elokuvasarjan esiosien päätähti Hayden Christensen vieraili kesäkuussa Varietyn haastattelussa yhdessä Andor-sarjan pääosanesittäjä Diego Lunan kanssa.

Haastattelu, jossa kaukaisen galaksin tutut näyttelijät kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa, on molempien osalta ajankohtainen. Lunan tähdittämän Andorin toinen kausi on tekeillä paraikaa Lontoossa, Christensen puolestaan toisti roolinsa Anakin Skywalkerina ja Darth Vaderina viime vuonna ilmestyneessä Kenobi-sarjassa ja uudelleen ensi kuussa alkavassa Ahsoka-sarjassa. George Lucasin luoma maailma on mullistanut molempien elämän.

Haastattelussa Christensen paljasti minkälaista oli hakea Anakinin rooliin ja kertoi ensimmäisestä kohtaamisesta Lucasin kanssa. 19-vuotias kanadalainen oli ennen Tähtien sotaan hakemista meritoitunut teatterin parissa.

”Rakastin Tähien sotaa, ja kun koe-esiintyminen tuli, innostuin, mutta se [roolin saaminen] tuntui saavuttamattomalta. Muistan tavanneeni George Lucasin ensimmäistä kertaa, ja se oli jännittävää. Ja sitten koe-esiintyminen Natalie Portmanin kanssa. Prosessi oli hyvin pitkä, mutta missään vaiheessa en ajatellut, että valinta kohdistuisi minuun, joten minä vain nautiskelin olla siellä. Sitten kun sain puhelun roolista, se muutti elämäni.”

Luna pohtii haastattelussa, miten Christensenin teatteritausta vaikutti roolityöhön.

”Oli varmasti järkytys siirtyä teatterista [Tähtien sotaan]. Elokuvat missä esiinnyit, olivat siihen aikaan teknisesti kehittyneimpiä.”

Christensenin toppuuttelee tekemistyylin eroja.

”Mutta siinä [teatterissa ja Tähtien sodassa] oli myös samankaltaisuutta, koska kuvasimme sinisten ja vihreiden taustojen edessä. Se vaatii paljon mielikuvitusta. Siellä ei välttämättä ole kaikkia todellisia ärsykkeitä, joihin reagoida. Joten se ei ollut minulle niin suuri harppaus. Minulla ei myöskään ollut kokemusta, joten en ollut tottunut työskentelemään tietyllä tavalla.”

Niin Lucasin esiosat kokonaisuudessaan kuin Christensenin roolityö saivat osakseen ristiriitaisen vastaanoton ilmestyessään 2000-luvun alussa. Elokuvista puhutaan kuitenkin edelleen, ja etenkin viime vuosina Christensenin Anakin Skywalker on saanut puolustajia ja faneja. Tämä on ehkä osaltaan rohkaissut Christenseniä palaamaan rooliinsa viime vuonna Kenobissa ja nyt elokuussa julkaistavassa Ahsokassa.

Lisää luettavaa