HBO Max tarjoaa suoratoiston ystäville paljon uutta – Yhden tärkeän asian luvataan paranevan roimasti

Luvassa paitsi uutta sisältöä myös teknisiä parannuksia.

26.10.2021 09:23

HBO Nordic on nyt muuttunut HBO Maxiksi. Vanhat HBO Nordicin tilaajat pääsevät käyttämään HBO Maxia samoilla tunnuksilla, mutta mitä uutta muutos merkitsee?

Ensin on tietenkin ladattava uusi HBO Max -sovellus.

Vanha HBO Nordicin vanha sovellus ja suoratoiston laatu on saanut paljon kritiikkiä.

Tiedotustilaisuudessa Tukholmassa HBO Maxin EMEA-alueen johtaja Christina Sulebakk vakuutti Episodille, että uusi sovellus on aikaisempaa hurjasti parempi.

– Uudistamme koko alustan ja sen teknologian, ja se on kuluttajalle todella iso parannus, Sulebakka lupasi.

Koska kilpailu on kovaa, uusi palvelu tuo mukanaan edullisemman hinnan. Uusi kuukausimaksu on kilpailukykyinen 8,99 euroa kuussa. Jos tilaa koko vuoden kertamaksulla, niin saa neljä ilmaista kuukautta.

Iso muutos koskee tietenkin myös sisältöä.

Luvassa on uutuuselokuvia pikavauhtia: Jatkossa kaikki Warner Brosin elokuvat tulevat HBO Maxiin nähtäville 45 päivää paikallisen elokuvateatterijulkaisun jälkeen.

Tämä nopeuttaa siis entisestään kovien elokuvien sykliä teattereista kotisohvalle. HBO Maxin elokuvaputkeen kuuluvat muun muassa tieteiselokuvien meganimet Dyyni ja The Matrix Resurrections.

Esimerkiksi aiemmin kaikki eri palvelut kiertäneet Harry Potter -elokuvat löytyvät jatkossa HBO Maxista pysyvästi.

Ikisuosikeista Sinkkuelämää-sarja jatkuu tänä jouluna, kun vuosituhannen taitteen idolit Carrie, Charlotte ja Miranda palaavat uudessa And Just Like That -sarjassa, jossa tutut hahmot ihmettelevät elämää viisikymppisinä.

HBO Maxin myötä komediasarja The Big Bang Theory eli Rillit huurussa tulee vihdoin saataville suomalaiseen suoratoistopalveluun, mitä monet ovat odottaneet.

Entä lähteekö muutoksen myötä sisältöä pois? Jotain ehkä poistuu, mutta monet vanhat suosikit jäävät. HBO Nordicin perintönä palveluun jää useita sarjoja, joita ei välttämättä Yhdysvalloissa HBO Maxissa näy, koska ne eivät ole Warner-konsernin tuotantoa.

HBO Maxin EMEA-alueen johtaja Christina Sulebakk.

Ainoa asia, mikä varmasti häviää, on HBO Nordicin vanha sovellus ja sitä myötä myös suosikkinimikkeiden lista. Ne on lisättävä käsin uusiksi. Ja niin kauan kuin vanha sovellus toimii, voi suosikeista ottaa kuvakaappauksen.

Myös sovelluksen antamat suositukset toimivat nyt paremmin, lupaa Christina Sulebakk.

– Haluamme varmistaa että suosituksia tekevät myös ihmiset eikä pelkästään algoritmit. Uskomme, että niiden yhdistelmä toimii, Sulebakk kertoi Episodille.

– Jos katsoo mielellään espanjalaista sarjaa kevyenä viihteenä, se ei tarkoita, että haluaa suositukseksi pelkästään espanjankielisiä nimikkeitä. Tämän takia suosittelussa otetaan huomioon esimerkiksi paikallinen lisämauste.

Luvassa onkin ensimmäinen suomalainen Max Original -alkuperäissarja nimeltä ID. Siinä taideväärennöksiä tutkiva etsivä soluttautuu rahanpesusta epäiltyyn huutokauppakamariin ja joutuu täten muuttumaan oman perusluonteensa vastakohdaksi.

Teksti: Jussi Huhtala/Jani Svensk
Kuvat: Warner Bros./HBO Max

Lisää luettavaa