Helppo elämä -sarjasta kehitetään Hollywood-versiota

20.9.2010 17:42
Warner on ostanut Helppo elämä -draamasarjan Pohjois-Amerikan oikeudet. Tuotantoyhtiö suunnittelee sarjasta englanninkielistä remake-versiota. Sarja kuvataan uudelleen yhdysvaltalaisilla näyttelijöillä.

Warner on ostanut Helppo elämä -draamasarjan Pohjois-Amerikan oikeudet. Tuotantoyhtiö suunnittelee sarjasta englanninkielistä remake-versiota. Sarja kuvataan uudelleen yhdysvaltalaisilla näyttelijöillä.

Helppo elämä -sarja on Moskito Television Oy:n tuotantoa.

”Option myyminen on uusi avaus suomalaisen draaman kansainvälistymisessä. En usko, että koskaan aikaisemmin suuri amerikkalainen studio on lähtenyt suunnittelemaan versiota suomalaisesta tv-sarjasta. Se osoittaa, että jos pystyy tekemään tarpeeksi hyvän sarjan, ei ole väliä mistä se on peräisin”, sanoo sarjan toinen kehittäjä, Moskito Television Oy:n toimitusjohtaja ja vastaava tuottaja Roope Lehtinen.

”Olemme uskoneet aina siihen, että tekemällä persoonallista ja taiteellisesti kunnianhimoista työtä pystymme luomaan sarjan, joka kiinnostaa ihmisiä myös Suomen rajojen ulkopuolella. Helpossa elämässä kansainvälisten ostajien mielenkiinnon on herättänyt nimenomaan selkeän peruskonseptin ja persoonallisen aiheen yhdistelmä”, kertoo MTV3-kanavan tilaaman sarjan toinen kehittäjä ja pääkirjoittaja Mikko Pöllä.

Yhdysvalloissa draamasarjojen kysyntä on ollut viime vuosina selvässä kasvussa, kun perinteisten suurten kanavien ja HBO:n lisäksi useat pienemmät kaapelikanavat ovat alkaneet tuottamaan omia draamasarjoja. Se on lisännyt myös kiinnostusta tehdä eurooppalaisista sarjoista paikallisia versioita.

Iso-Britannian suurin levittäjäyhtiö Digital Rights Group lanseeraa Helpon elämän muun maailman markkinoille Cannesin tv-messuilla lokakuussa.

”Pohjoismaat ovat yksi maailman luovimmista televisiomarkkinoista. Tähän asti sieltä ei kuitenkaan olla juuri viety draamaa, mutta me uskomme että näin tulee tapahtumaan. Helppo elämä on konseptiltaan universaali sarja perheestä, jota repii rikki ahneuden ja moraalin välinen taistelu”, sanoo DRG:n levitystoiminnasta vastaava varatoimitusjohtaja Patrick Roberts.

Helppo elämä -sarjan ensimmäinen tuotantokausi voitti kolme Venla-palkintoa ja parhaan draamasarjan Kultainen TV-palkinnon. Viikko sitten Carl-Kristian Rundman palkittiin Soulin kansainvälisillä draamafestivaaleilla parhaasta miespääosasta. Sarjan toinen tuotantokausi esitettiin keväällä 2010 ja parhaillaan tuotannossa oleva kolmas tuotantokausi esitetään MTV3-kanavalla keväällä 2011.

Episodi/NH

Lisää luettavaa