Helsingin Tennispalatsi, Turun Kinopalatsi ja monet muut suuret elokuvateatterit avautuvat tänään

Pian lähes kaikki suomalaiset elokuvateatterit ovat toiminnassa.

24.6.2020 06:30

Suomalaiset elokuvateatterit ovat saaneet olla auki kesäkuun alusta lähtien. Tähän mennessä noin 40 elokuvateatteria Suomen 177 teatterista on ollut auki.

Tällä viikolla avautuu lisää, kun muiden muassa suurimmat ketjut, Finnkino, Bio Rex ja Savon Kinot avaavat teattereitaan. Suomen suurin elokuvateatteri, Helsingin Tennispalatsi, aukeaa keskiviikkona, Finnkino avaa keskiviikkona myös Helsingin Itiksen sekä Turun Kinopalatsin.

Elokuvaelämykset kiinnostavat yleisöä. Helsinkiläisen Kesäkino Engelin ensimmäiset näytökset myytiin ennakosta hetkessä loppuun.

– Edelläkävijäelokuvateatterit ovat olleet pian kuukauden auki. Yleisö on ottanut todella positiivisesti vastaan mahdollisuuden päästä jälleen elokuviin. Elokuvateattereiden turvaväli- ja hygieniakäytännöt ovat osoittautuneet toimiviksi, toteaa Tero Koistinen Suomen elokuvateatteriliitosta.

Liiton arvion mukaan heinäkuun alussa lähes kaikki suomalaiset elokuvateatterit ovat toiminnassa, eivät tosin aivan täydellä teholla, koska elokuvateatterit noudattavat opetus- ja kulttuuriministeriön, THL:n ja AVI:n turvallisuusohjeita.

Elokuvateatteriliitto on tehnyt teattereille omat, viranomaisten ohjeita täydentävän suosituksia ja ohjeita -oppaan elokuvateattereiden uudelleen avaamiseksi, jotta elokuvakäynti olisi mahdollisimman turvallinen niin asiakkaille kuin henkilökunnalle.

Ensimmäiset ensi-illat saadaan teattereihin jo tällä viikolla. Perjantaina ensi-iltaan tulee animaatio Samsam sekä japanilainen 60-luvun klassikko Funeral Parade of Roses (Bara no sôretsu).

Heinäkuun alusta päästään kolmen ensi-illan tahtiin per viikko. Ensimmäiset kotimaiset ensi-illat päästään näkemään 8. elokuuta kun Ulla Heikkilän esikoisohjaus Eden ja Anu Kuivalaisen dokumenttielokuva Lauluja rakkaudesta tulevat valkokankaille.

Lisää luettavaa