Hercule Poirot’n rooliin uusi mies tulevaan Idän pikajunan arvoitukseen!

Juuri julkistetun tiedon mukaan Agatha Christien kuuluisa etsivä Hercule Poirot palaa valkokankaalle Idän pikajunan arvoitus -filmatisoinnissa. Elokuvan ohjaa mm. lukuisista Shakespeare-filmatisoinneista ja brittiläisestä Wallanderista tuttu Kenneth Branagh, joka aikoo myös esittää Poirot’a, ketoo Hollywood Reporter.

Kuuluisin Idän pikajunan arvoitus -filmatisointi nähtiin vuonna 1974, jonka ohjauksesta vastasi Sidney Lumet. Elokuvassa oli todellinen tähtikaarti, mukaan lukien Ingrid Bergman ja Sean Connery. Pääroolin teki Oscar-ehdokkuuden arvoisesti Albert Finney. Myös Peter Ustinov on nähty Poirot’n roolissa. Kuuluisin, ja monista onnistunein, lienee kuitenkin David Suchetin tulkinta. Hän esitti Poirot’a lähes 25 vuotta televisiossa, filmaten kaikki Poirot-tarinat.

Branagh nähdään tällä hetkellä oman teatteriryhmänsä The Winter’s Tale -esityksessä. Hänen tuoreimpiin ohjauksiinsa lukeutuu mm. Thor ja Cinderella – Tuhkimon tarina. Shakespeare-klassikot Henrik V (1989), Paljon melua tyhjästä (1993) ja Hamlet (1996) ovat hänen käsialaansa, kuten myös näyttelemiään. Hänellä on 5 Oscar-ehdokkuutta, viimeisimpänä parhaasta miessivuosasta elokuvassa My Week with Marilyn.

Kuva sarjasta Wallander

(Episodi/JR)

Aiheeseen liittyvät jutut