Hillittömän scifikomediasarjan kakkoskausi – nytkö siivet palavat?

Hugh Laurien tähdittämä Avenue 5 jatkuu.

31.10.2022 14:33

Satiirisesta otteestaan tunnetun Armando Iannuccin (Rouva varapresidentti) Avenue 5 piristi scifidiggarien päiviä 2020. Ökyrikkaiden poskettomasti pieleen menevästä avaruusristeilystä kertonut sarja ei onneksi jäänyt vain yhteen kauteen – kakkoskausi käynnistyi HBO Maxilla tänä syksynä.

Vaikka jo aloituskaudella ilmeni, ettei oikein mikään kimaltelevassa avaruusaluksessa ollut sitä, mitä sen matkustajille väitettiin, nämä ovat kuin ihmeen kaupalla yhä hengissä. Iso kysymys on, kuinka kauan, sillä jälleen kerran joku tyrii, ja Avenue 5 luisuu kurssiltaan kohti aurinkoa. Myös ravinto alkaa olla vähissä – aamun, päivän ja illan menu koostuu lähinnä ankeriaista.

Joku voi kysyä, miksi futuristiselle alukselle edes on keksitty tällainen ruoka-aine. Käärmemäinen eväkäs on monikäyttöisyydessään kuin tofu, mutta herättää enemmän tunteita kuin sieluton juusto. Avenue 5:n loistavuus piilee tällaisissa yksityiskohdissa, jotka tosin ovat välillä hautautua yliampuvien hahmojen säntäilyn alle.

Hugh Laurien (House) näyttelemän näyttelijän näyttelemä kapteeni kantaa edelleen tehtäväänsä, eikä kukaan ole kiinnostunut syrjäyttämään häntä. Se ei maksaisi vaivaa. Koko lystin kustantava miljonääri Herman Judd (Josh Gad, Kaunotar ja hirviö) on kiinnostunut vain siitä, miltä hänen fiktiivinen tv-sarjaversionsa vaikuttaa. Samalla kaukana Maassa yleisöllä on hauskaa, sillä Avenue 5:n raadolliset ihmiskohtalot ovat sille pelkkää kulutusviihdettä.

Pääsevätkö Avenue 5:n huikentelijat koskaan kotiin, vai palavatko he ja heidän unelmiensa siivet ennen sitä, paljastuu viikoittain julkaistavissa uusissa jaksoissa. Fanien harmiksi näyttää siltä, että kolmatta kautta Iannuccin sarja ei saa – esim. Hugh Laurien sopimus päättyi tähän kauteen.

 

Avenue 5:n ensimmäinen ja toinen kausi ovat saatavilla HBO Maxilla.

 

Lähde: TV Series Finale

Lisää luettavaa