Historiallinen jättispektaakkeli edustaa Hollywood-osaamista parhaimmillaan

27.10.2012 12:33

Rooman ja Egyptin muinaisista valtakunnista on peräisin monta legendaa. Ne yhdistyvät Egyptin kuningattaren ja Rooman keisarien sodan, politiikan, vihan ja rakkauden yhteen kietomissa suhteissa. Mikäpä olisi parempi taho tekemään moisista aineksista elokuvan kuin Hollywood, jättispektaakkelien spesialisti? Aseeksi tv:n kilpailua vastaan tarkoitettu jättielokuva Kleopatra kuitenkin ylitti budjettinsa eikä onnistunut vetämään yleisöä. Siitä tuli yksi viimeisistä nauloista vanhan studiojärjestelmän arkkuun.

Vuosikymmenten jälkeen on kuitenkin selvää, että Kleopatra on aikakauden Hollywood-osaamista parhaimmillaan. Suuret tähdet ottavat silmät ja egot säihkyen yhteen upeissa kulisseissa niin, että katsoja tempautuu väkisinkin erilaisen elokuvan tekemisen aikaan ja pidemmällekin, legendojen takaa löytyvien lihaa ja verta olevien ihmisten nahkoihin.

Mittava ja laadukas lisämateriaali käy läpi niin todellista historiaa kuin elokuvan tekemistä ja sen kulisseissa kuohuttaneita skandaaleja.

Jouni Vikman

Elokuva ★★★★
Ekstrat ★★★★★

Kleopatra. Cleopatra. Yhdysvallat / Iso-Britannia / Sveitsi 1963. Ohjaus Joseph L. Mankiewicz. Käsikirjoitus Joseph L. Mankiewicz, Ranald MacDougall, Sidney Buchman. Pääosissa Elizabeth Taylor, Rex Harrison, Richard Burton, Martin Landau. Ikäraja 12. Blu-ray. Julkaisupäivä 24.10.2012.

Lisää luettavaa