Hittisarja 70’s Show saa jatkoa – mutta muistaako kukaan enää näitä spin-offeja?

20th Century Fox Television

Vuosituhannen taitteessa mainetta niittäneen komediasarjan spin-off tulee Netflixille.

Netflix luottaa tuttujen kasvojen vetovoimaan: suoratoistojätin katalogiin on tekeillä hittisarja 70’s Show’n (1998–2006) spin-off. Uuden komediasarjan pääosissa nähdään alkuperäisen sarjan Eric Formanin (Topher Grace) isänä ja äitinä tutuiksi tulleet Kurtwood Smith ja Debra Jo Rupp. Spin-offin, That 90’s Show’n, tapahtuma-aika on kesä 1995, jolloin Ericin tytär Leia saapuu viettämään lomaa isovanhempiensa luokse.

Uutuussarjan lupaillaan sisältävän 70’s Show’n hengessä seksiä, päihteitä ja rock’n’rollia, mutta 1990-luvulle päivitetyssä kuosissa. Sarjan tuottajina toimivat mm. Bonnie ja Terry Turner, jotka loivat myös 70’s Show’n. Tutut nimet herättävät toiveita hyvästä, mutta kaikki spin-offit eivät tietenkään voi osua samalla tapaa nappiin kuin esim. Terveydeksi-sarjaa seurannut Frasier tai Breaking Badin jälkeen tehty Better Call Saul.

70’s Show’n kaltaisten komediasarjojen saralla spin-offien tie on ollut kuoppainen. 1950-luvulle sijoitettu Onnen päivät oli iso menestys, mutta Scott Baion ja ja Erin Moranin tähdittämä spin-off Joanie Loves Chachi sai jatkua vain kaksi tuotantokautta 1982–1983. Kasarinostalgian ja 70’s Show’n suosion kylkiäisenä luotu 80’s Show taas lopetettiin vuonna 2002, ainoastaan yhden kauden jälkeen.

 

Lähde: Deadline