Hollywood-studio saattaa joutua todistamaan aaveiden ja noitien olemassaolon – muuten lasku voi nousta 900 miljoonaan dollariin

Jopas meni kinkkiseksi.

7.4.2017 05:57

The Conjuring ja The Conjuring 2 -elokuvat julkaissut Warner Brothers on tiukan paikan edessä. He nimittäin saattavat joutua todistamaan, että aaveita on olemassa.

Tapaus juontaa juurensa Gerald Brittlen kirjoittamaan kirjaan The Demonologist. Brittle väittää, että hän teki The Conjuring -elokuvissa kuvattujen Ed ja Lorraine Warrenin kanssa sopimuksen, jossa Brittlellä on kaikki oikeudet kirjassa kerrottuihin outoihin tapahtumiin. Vuonna 1997 Warner Brothers teki kuitenkin oman sopimuksensa Warreneiden kanssa.

Vuonna 2015 Brittle yritti estää, tuloksetta, The Conjuring 2 -elokuvan julkaisemisen. Nyt hän ja hänen lakimiestiiminsä ovatkin nostaneet 900 miljoonan dollarin oikeusjutun Warner Brothersia vastaan.

Warner Brothers puolustautui sanomalla, että The Conjuring -elokuvien tapahtumat eivät perustu The Demonologist -kirjaan, vaan historiallisiin tosiasioihin – näin ollen siinä sivussa väittäen, että Warreneille sattuneet paranormaalit tapahtumat olisivat tosia.

Brittle puolestaan sanoi, ettei haamuja, noitia tai murhaavia nukkeja ole olemassa. Brittle ja monet muut skeptikot sanovatkin, että Warreneiden puheet ovat pelkkää huijausta. Brittlen lakitiimi aikoo tarttua juuri tähän Warner Brothersin väitteeseen ”historiallisista tosiasioista.”

Lähde: Business Insider

Lisää luettavaa