Hollywoodin tuore huippunimi, vuoden 2017 Oscar-ehdokas paljasti kärsivänsä ujoudesta ja paniikkikohtauksista – tähden urakin käynnistyi erikoisella tavalla

Koirankekseiltäkään ei vältytty.

29.1.2017 09:33

On yleisessä tiedossa, että monet näyttelijät ovat yllättävää kyllä hiukan ujoja. Ujoutensa myöntäneiden rohkeasta joukosta löytyvät esimerkiksi Robert De Niro ja Julia Roberts.

Nyt uuden sukupolven Hollywood-näyttelijöihin kuuluvan La La Land -elokuvan tähti Emma Stone paljasti taistelleensa ujouden, paniikkihäiriön ja fobioiden kanssa. Tästä huolimatta hän sai 14-vuotiaana pähkähullun idean lopettaa lukio-opiskelunsa kesken ja muuttaa Los Angelesiin tavoittelemaan näyttelijän uraa.

Mikä uskomattominta, hän sai vanhempansa ideansa taakse. Tai ehkä kyseessä oli vain vanhempien ymmärrys siitä, että moinen seikkailu tekisi hyvää tyttärelle, joka oli joutunut jo 7-vuotiaana terapiaan paniikkikohtausten ja lamaannuttavan ujouden vuoksi.

– Uskon, että vanhempani näkivät näyttelemisen olevan minulle täyttymys, joka tekee minut onnelliseksi, Stone arveli.

Stone muutti suunnitelmansa mukaisesti 15-vuotiaana äitinsä kanssa Los Angelesiin, jossa hän sai lukio-opiskelun sijaan kotiopetusta. Vapaa-aikanaan hän kävi koe-esiintymisissä.

Näytteleminen oli portti maailmaan, jossa hänen oireensa vähenivät. Stone sanoo varsinkin improvisoidun komedian ja ”muiden nahkoihin astumisen” auttaneen häntä.

Klassisella aloittelijan tuurilla Stone sai heti roolin The New Partridge Family -sarjan pilottijaksosta. Sarja ei koskaan toteutunut, mutta Stone tutustui kuvauksissa manageri Doug Waldiin, jonka kanssa hän työskentelee vielä nykyäänkin.

Ura ei silti lähtenyt nousuun helposti ja Stone päätyi eräässä vaiheessa leipomaan koirankeksejä työkseen etsien samalla näyttelijäntöitä.

19-vuotiaana, vuonna 2007 Stone sai ensimmäisen kunnon mahdollisuutensa näyttelijänä nappaamalla roolin komediasta Superbad. Roolin myötä Stone oli lopultakin mielenkiintoinen nimi Hollywoodissa.

Kasvaneen julkisuuden myötä hän joutui kuitenkin kohtaamaan uudelleen pelkonsa. Stone sanookin tunteneensa itsensä jälleen 7-vuotiaaksi ja joutuneensa käsittelemään taas ujouttaan ja paniikkikohtauksia, joiden putkahtaminen esiin oli aina mahdollista.

Viimeisimmän paniikkikohtauksensa hän sai vuonna 2014 kuvatessaan Birdman-elokuvaa New Yorkissa. Kohtauksen laukaisi elokuvan hektiset kuvaukset, jotka olivat liikaa tähdelle. Elokuvan nähneet tietävät, että kuvauksissa todellakin oli vauhti päällä.

Tähti saattaa tuntea itsensä niin ikään hermostuneeksi ennen haastatteluja. Nekin hän kuitenkin kokee tavallaan terapiaksi.

– Ennen haastatteluita olen niin hermostunut, että minun täytyy istua itsekseni viisi minuuttia, hengitellä ja löytää tasapainoinen olo, Stone kuvaili.

Emma Stonen ura on edelleen nousukiidossa, sillä hän sai tänä vuonna Oscar-ehdokkuuden parhaasta naispääosasta. Ehdokkuuden poiki La La Land -musikaalielokuva. Ja ei niin yllättäen, ehdokkuus sai Stonen hiukan hermostuneeksi.

– Tällaiset jutut ovat mahtavia, suuri kunnia ja myös hullua. Mutta se on myös jotain, josta saatan tulla ahdistuneeksi, Stone kertoi.

Toivottavasti tähden sisäiset myllerrykset menettävät lopulta teränsä yhä kasvavan julkisuuden ja menestyksen myötä. Oscar-gaala nähdään Yle Teemalla 26. helmikuuta.

Lähde: The Hollywood Reporter

Lisää luettavaa