House of the Dragonissa eroottista värinää? Näyttelijä kiistää tarkoituksellisuuden

Uskokoon, ken näkee.

29.9.2022 15:02

Suoratoistopalvelu HBO Maxin katalogiin kuuluva Game of Thrones -fantasiasarjan esiosa House of the Dragon on saanut yleisesti ottaen paljon hyvää palautetta. Nyt ensimmäistä kauttaan etenevän sarjan jatkokin on taattu, vaikka edeltäjänsä tapaan HotD on kohdannut myös kritiikkiä esim. joidenkin kohtaustensa rajuuden vuoksi. Yksi sarjan katsojakuntaa vaivaava seikka on nuorien Alicentin ja Rhaenyran välinen suhde.

Emily Careyn näyttelemä Alicent ja Milly Alcockin Rhaenyra ovat sarjassa yläluokkaisia ystäviä, mutta osa katsojista on havainnut heidän välillään lihallisempia tuntemuksia. Koska asia on ollut häilyvä, eivätkä sarjan tekijät ole ilmaisseet selkeästi yhteyttä hahmojen mahdolliseen lesbouteen tai bi-seksuaalisuuteen, tekijöitä on syytetty katsojien johdattelusta.

Carey, joka sarjan aikahyppäyksen vuoksi luovuttaa nyt Alicentin roolin Olivia Cookille, on myöntänyt, että sarjan harjoituksissa tapahtui jotakin erikoista:

– Olimme [harjoittelemassa] luullakseni neljättä jaksoa. Istuin penkillä. Emme ehkä olleet puhuneet siitä vielä. Teimme sitä kohtausta, ja Milly ja minä katsoimme toisiamme kuin olisi tuntunut siltä, että olimme melkein suudelleet. Se oli tosi outoa! Silloin puhuimme siitä.

Carey huomauttaa, etteivät he yrittäneet tarkoituksella tehdä hahmoista rakastavaisia. Itse seksuaalivähemmistöön kuuluvana hän oli tietoinen tällaisesta mahdollisuudesta, muttei pyrkinyt siihen. Näyttelijä muistuttaa vielä siitä, millaisiksi hahmot on alkujaan kirjoitettu:

– He ovat 14-vuotiaita tyttöjä, he eivät erota, mikä on platonisen ja romanttisen suhteen ero. He eivät edes tiedä niiden sanojen merkitystä, tai mitä tunteetkaan tarkoittavat.

 

Lähde: IndieWire

Lisää luettavaa