HS: Krista Kosonen oli ehdolla Mission: Impossible -elokuvaan Tom Cruisen vastanäyttelijäksi

Krista Kososen agentti on alansa tunnetuimpia Pohjoismaissa.

1.3.2024 10:30

Suomalaisnäyttelijä Krista Kosonen oli ehdolla Tom Cruisen vastanäyttelijäksi elokuvaan Mission Impossible: Dead Reckoning.

Asiasta kertoo Kososen agentti Laura Munsterhjelm Helsingin Sanomien haastattelussa.

Munsterhjelmin mukaan Kosonen harjoitteli Tom Cruisen kanssa kohtauksia kaksi päivää, mutta lopulta roolivalinnassa päädyttiin toiseen näyttelijään. Haastattelusta ei ilmene, mistä roolista oli kyse. Mission Impossible: Dead Reckoning ilmestyi viime kesänä.

Laura Munsterhjelm on suomalainen agentti, jonka tallissa on monia kuuluisia pohjoismaalaisia näyttelijöitä. Actors in Scandinavia on alansa tunnetuimpia agentuureja Pohjoismaissa.

Munsterhjelmin talliin kuuluu muun muassa Rebecca Ferguson, joka sai roolin vuoden 2015 Mission: Impossible –elokuvassa Rogue Nation. Sen jälkeen hänen esittämästään Ilsa Faustista tuli elokuvasarjan vakiohahmo. Ferguson on sittemmin nähty merkittävissä rooleissa muun muassa Dyynin molemmissa osissa sekä Hohdon jatko-osassa Doctor Sleep ja tieteiselokuvassa Reminiscence.

Mission Impossible -elokuvissa on nähty tosin yksi suomalaisnäyttelijä jo vuosia sitten. Samuli Edelmann pääsi konnan rooliin elokuvassa Mission Impossible: Ghost Protocol, joka ilmestyi vuonna 2011.

Krista Kososen Mission: Impossible -elokuva meni sivu suun, mutta hän on myös napannut rooleja isoissa kansainvälisissä tuotannoissa. Kosonen nähtiin pienessä roolissa jättibudjetilla tehdyssä tieteiselokuvassa Blade Runner 2049. Norjalaisessa Beforeigners-suosikkisarjassa Kosonen esitti toista pääosaa.

Seuraavaksi Kosonen nähdään ruotsalaisessa suursarjassa Ronja Ryövärintytär, jossa hän esittää nimihenkilön äitiä. Sarja ilmestyy Netflixissä 28. maaliskuuta.

Lue myös: Krista Kososesta on nousemassa kansainvälinen tähti: ”Näyttelijävalinta oli ihan järjetön prosessi”

Lisää luettavaa