Humoristinen jännärikirja kääntyy tv-sarjaksi – Luvassa Coen-veljesten tyylistä mustaa huumoria

Antti Tuomaisen Mies joka kuoli -romaani on käännetty useille kielille.

11.5.2021 12:00

Elisa Viihde on tilannut Antti Tuomaisen romaaniin perustuvan alkuperäissarjan, joka kantaa alkuperäisteoksen nimeä Mies joka kuoli. Sarjan kuvaukset alkavat Haminassa kesäkuussa 2021.

Kuusiosaisen sarjan pääosaa näyttelee Jussi Vatanen ja se tulee katsottavaksi Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalveluun syksyllä 2022.

Mies joka kuoli -romaani on käännetty seitsemälle kielelle, ja se on kerännyt Britanniassa useita palkintoehdokkuuksia.

Kirjan ovat sovittaneet sarjaksi Markku Flink ja Brendan Foley (Cold Courage).

Kirjan juonta mukailevassa sarjassa haminalainen sieniyrittäjä Jaakko Kaunismaa (Jussi Vatanen) saa kuulla kuolevansa myrkytykseen ja päättää selvittää kuka haluaa hänet hengiltä.

Samuli Valkaman (Maanantai, Kolmistaan) ohjaaman sarjan muissa keskeisissä rooleissa nähdään muun muassa Saara Kotkanniemi ja Sara Soulié.

Mies joka kuoli -sarja on minulle suuri ilon ja kiitollisuuden aihe. Odotan jännityksellä miten sarja otetaan vastaan paitsi Suomessa myös Saksassa tai Briteissä, missä romaani on saanut loistavia arvosteluja ja runsaasti lukijoita. Varovaisestikin arvioiden voi sanoa, että tulossa on kaikkien aikojen sienikesä, sanoo Antti Tuomainen tiedotteessa.

– Pidän Antin omintakeisesta huumorista! Mies joka kuoli on erittäin visuaalinen tarina, jossa on elämää suurempia hahmoja. Oli ilo päästä tekemään tämä käsikirjoitus – varsinkin näinä aikoina, kun maailma tarvitsee kaiken sen ilon, jonka se voi saada, kertoo käsikirjoittaja Brendan Foley.

Mies joka kuoli on ehdottomasti yksi hauskimmista romaaneista, joita olen vuosien varrella lukenut. Vaikka tarina on aidosti niin suomalainen kuin olla ja saattaa, se varmasti ilahduttaa kansainvälistä yleisöä, joka pitää Coenin veljesten ja Wes Andersonin hirtehisen tummasta huumorista, kommentoi sarjan tuottaja Markku Flink.

Lisää luettavaa