Hyvää syntymäpäivää – Näyttelijä Seela Sella täyttää 85 vuotta!

Episodi onnittelee päivänsankaria.

30.12.2021 16:30

Suomalainen näyttelijälegenda Seela Sella täyttää tänään 85 vuotta. Sella on syntynyt joulukuun 30. päivä 1936 Tampereella.

Sella on tehnyt mittavan uran kotimaisen elokuva- ja teatteritaiteen hyväksi. Hänet on nähty muun muassa elokuvissa Elämänmeno, Entäs nyt, Niskavuori?, Sylvin kamari, Sibelius, Kalteva torni, sekä Teräsleidit. Tv:n puolella Sellan suurimpiin töihin lukeutu Tehdas ja Tähtilampun alla.

Myös ääntään hän on lainannut ahkerasti: Ankronikassa hänen ääntään on kuultu Milla Magiana, sekä useissa 90-luvun Disney-elokuvien uusissa käännöksissä. Miekka kivessä Sella oli Matami Mimmi ja Lumikki ja seitsemän kääpiötä -elokuvassa Noita. Anastasiassa leskikeisarinna Maria ja Ötökän elämässä Muurahaiskuningatar. Keisarin uusissa kuvioissa Sella teki Yzman roolin.

Teatteria Sella ei ole jättänyt missään vaiheessa uraansa. Hänen edellinen suuri roolinsa oli Kansallisteatterin ja Tampereen Työväen Teatterin näyttämöllä Michael Baranin Hitler ja Blondi -näytelmässä, jossa Sella näytteli Adolf Hitlerin roolin.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia