Illalla tv:ssä: Eliittiyksikön agentit

Tämä sarja ei persoonallisuudella juhli.

21.12.2020 16:01

Kun sarjan nimi on FBI, se saattaa synnyttää mielikuvan toiminnallisuudesta ja jännittävistä salaisista operaatioista. Niitäkin tässä rikossarjassa nähdään, mutta jo ensimmäisessä jaksossaan FBI suorastaan räjäyttää levälleen hämmentävän totuuden itsestään: oli sen jaksossa kyse mistä tahansa rikoksesta, asia käsitellään armottoman kaavamaisesti ja lajityypin rutinoitunein askelmerkein. Tuotannon laadusta ei kuitenkaan muuten ole tingitty.

Koska sarjasta on kuitenkin ehtinyt valmistua jo kolme tuotantokautta ja neljäs tekee tuloaan, on FBI:n tekijöiden valinnalla selvästikin puolensa. Tätä sarjaa voi verrata kaupan pullapitkoon: ei se yhtä hyvää ole kuin mummon itse leipoma, mutta se on aina samanlaista ja sitä on aina samalla osastolla kuin ennenkin. Jos se maistuu kuivahtaneelta, ei ketään suuremmin harmita, vaikka jättäisit sen syömättä.

Jokainen sarjan jakso on oma juonellinen kokonaisuutensa, vain FBI:ssa palvelevat keskushahmot hymyttömine kasvoineen pysyvät. New Yorkin eliittiyksikkössä työskentelevät mm. Sela Wardin profiloijataustainen Dana Mosier ja Jeremy Siston puhelias erikoisagentti Valentine. Myös roolituksessa on pelattu varman päälle, sillä Wardilla on takanaan mm. pitkä pesti CSI: New Yorkin riveissä, Sisto puolestaan muistetaan mm. Mullan alla -sarjan oudompana Chenowithina sekä Kovan lain etsivä Lupona.

FRII esittää parhaillaan sarjan ensimmäistä tuotantokautta. Lineaariseen televisioon kyllästyneille koko kausi löytyy Dplaysta, jonka nimi muuttuu lähitulevaisuudessa discovery+:ksi.

FBI ma, ke ja to iltaisin FRIIllä ja kaikki kauden jaksot Dplayssa.

Lisää luettavaa