Illalla tv:ssä: Hyvä vai huono mysteerikauhu? Kaikki eivät pitäneet mutta ei ole ainakaan surkea!

IMDb-arvosana on 6,6.

27.2.2024 04:30

Illan tv-tarjonnassa on elokuva Kylä (The Village, 2004). Elokuvaa odotettiin aikoinaan innolla, sillä ohjaaja M. Night Shyamalan oli kerännyt meriittejä elokuvista Kuudes aisti, Unbreakable ja Signs.

Luvassa on Shyamalanin tyyliin mysteerielokuva käänteineen. Elokuva sai aikoinaan ristiriitaisen vastaanoton, ja kaikki eivät siitä pitäneet. Leffa kuitenkin viihdyttää ainakin kerran, jos sitä ei ole nähnyt.

Tarinan keskiössä on metsän keskellä oleva kylä ja sen yhteisö. He asuvat eristyksissä muusta maailmasta, eikä muualle oikein voi lähteäkään. Syynä poistumisen pelkoon ovat metsässä majailevat olennot.

Ohjaajana ja käsikirjoittajana M. Night Shyamalan. Näyttelijöinä Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix sekä William Hurt. Shyamalan kirjoitti Phoenixin roolin juuri hän mielessään.

Kylä (2004).

Shyamalan laittoi näyttelijäporukan 1800-luvun tyyliselle leirille, jotta he saisivat käsityksen elämästä tuona aikana. Joaquin Phoenix valmisti samalla leirillä elokuvassa nähtävän puisen kävelykepin Bryce Dallas Howardille. Phoenix kaiversi kävelykeppiin Howardin roolihahmon nimen Ivy.

Shyamalanilla oli alun perin erilainen idea olennoista, ja ne suunniteltiin kalliopiirrosten kaltaisiksi hirviöiksi. Esimerkiksi leijoniksi, jotka kävelevät takajaloillaan takkuisine harjoineen. Kuvauspaikalla Shyamalan huomasi, että ne olivat epäuskottavia, ja olennot suunniteltiin uusiksi.

Elokuva on myös Disney Plussassa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Ti 27.02.2024 klo 23.00, STAR Channel
  • La 02.03.2024 klo 00.05, STAR Channel
  • Su 03.03.2024 klo 03.25, STAR Channel

Lue myös: Maailmojen sodan Dakota Fanning on nyt 30-vuotias – tältä hän näyttää nykyään – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa