Illalla tv:ssä: Hyväksikäyttikö naisopettaja oppilastaan?

Vanha tapaus avataan uudelleen.

7.1.2022 17:33

16-vuotiaan pojan ruumis löytyy kaupungin laidalta. Hänen nimensä oli Matthew ja hänen koulutoverinsa väittää tiukasti nähneensä pojan suutelemassa opettajaansa Sallya. Hajanaisten todisteiden valossa Sally tuomitaan pojan murhasta ja tämän päälle nainen saa leiman lapsiinsekaantujana.

Kun muutama vuosi myöhemmin löytyy Sallyn vapauttava todiste, nainen kuvittelee palaavansa vanhaan yhteisöönsä ja entiseen elämäänsä. Totuus on kuitenkin toinen, sillä poliisi ei ole vieläkään löytänyt Matthew’n murhaajaa. Myös pojan vanhemmat uskovat, että lempeällä ja hiljaisella Sallylla on kahdet kasvot. Nainen vakuuttaa syyttömyyttään, mutta menetetyn luottamuksen palauttaminen on raastavaa taistelua.

Brittisarja Syyttömästi tuomittu (Innocent) käsitteli ensimmäisellä kaudellaan vaimonsa murhasta tuomitun miehen pyrkimystä puhdistaa maineensa. Sarjan viime vuonna valmistunut toinen kausi lisää kierroksia epätavallisemmalla rikollistyypillä ja kiharammalla juonella. Neljään jaksoon tiivistetty kokonaisuus heittää katsojan eteen useampia potentiaalisia tekijöitä motiiveineen, mutta varsinaista syyllistä pidetään piilossa hyvin loppuun asti.

Uuden tapauksen myötä myös kaikki näyttelijät ovat uusia, mutta he tuntuvat silti kuin vanhoilta tutuilta. Tätä edesauttaa sarjan maanläheisyys ja kerrontatapa. Takaumia ei nähdä, mutta asiat avataan muunlaisten tekojen kautta pala kerrallaan.

Katherine Kelly (Mr. Selfridge) tekee Sallysta hillityn ja harkitsevan naisen, jonka mielessä kuitenkin käy selvästi iso myllerrys. 2000-luvun Taisteluplaneetta Galactican kapteeni Apollona nähty Jamie Bamber on tässä sarjassa Sallyn ex-puoliso. Rooli on haasteellisempi kuin kauden aloitus antaa ymmärtää, mutta Bamber vie sitä kunnialla. Tämänkin kauden takana ovat pitkän linjan brittitekijät, Chris Lang (Minkä taakseen jättää) ja Matthew Arlidge (Hiljainen todistaja).

 

Syyttömästi tuomittu Yle tv1:llä perjantaisin alkaen 7.1.22 klo 22.10 ja kaikki jaksot myös Yle Areenassa.

Lisää luettavaa