Illalla tv:ssä: Kahden naisen mies jättää jälkeensä melkoisen sotkun

Kotimainen uutuussarja.

9.1.2022 18:00

Ahti on mitä tavallisimman oloinen perheenisä ja yrittäjä. Muuten mukava mies, mutta hän tuntuu unohtelevan työkiireissään muutamia asioita, kuten ilmestyä poikansa kevätjuhliin. 18 vuotta avioliitossa Ahdin kanssa elänyt Katri on tähän tottunut, mutta yhtä hän ei osaa aavistaa: Kun Ahti saa työmatkalla sydänkohtauksen, Katri kohtaa yllätyksekseen sairaalassa Ahdin toisen naisen ja tämän pienen tyttären.

Kotimainen Mieheni vaimo on Ylen uusimpia satsauksia. Varsin verkkaisesti etenevää sarjaa voisi tahtinsa puolesta verrata Kieslowskin väritrilogiaan. Molemmissa viivytään pitkään isoja asioita pohtivien hiljaisten hahmojen vierellä. Mieheni vaimo eroaa kuitenkin Kieslowskin kuulusta trilogiasta siinä, ettei sen kaikkiin kuviin ole ladattu yhtä runsasta monitulkintaisuutta. Kun Kristo Salmisen Ahti esim. kävelee Tallinnan lautalla autoonsa, se on kuva, joka ei varsinaisesti lisää tarinaan yhtään mitään.

Anna Melingin ja Juuli Niemen käsikirjoittama sarja käsittelee ajoittaisesta tyhjäkäynnistä huolimatta aihettaan ajatuksella. Pirjo Lonkan tulkitsema Katri on tehtaanjohtajan tytär, jonka puoliso vastaa sairaskohtaukseensa asti kymmeniä työllistävän yrityksen toiminnasta. Kun puolison kaksoiselämä virolaisen Evelinin (Sara Soulié) kanssa paljastuu, pelissä on siis enemmänkin kuin yhden perheen kohtalo, koti ja kultaiset muistot.

Mieheni vaimo antaa näyttelijöilleen tilaa loistaa. Kahdeksan jakson aikana ehditään käymään läpi monenkirjavia tunteita, joskin suru on niistä päällimmäisenä. Erikoista tilannetta katsotaan myös Katrin ja Evelinin lasten näkökulmasta. Nuoret näyttelijät, Bruno Baer Ahdin jalkapalloilijapoikana ja Ella Kangas vieraassa maassa kouluaan aloittelevana Ailena, ovat todellisia löytöjä osiinsa.

 

Mieheni vaimo Yle tv1:llä sunnuntaisin alkaen 9.1.22 klo 21.05 ja jaksot myös Yle Areenassa.

Lisää luettavaa