Illalla tv:ssä: Kohuttu herttuatar ja hänen rakastajansa

Peribrittiläisen skandaalin uusi tuleminen.

23.5.2022 16:30

Hyppy alati puhtoisen oloisesta kuningatar Elisabetista pornografisista kuvista kiinni jääneeseen herttuattareen on aikamoinen. Mutta niinpä vain The Crown -sarjassa Elisabetia tulkinnut Claire Foy nähdään tästä illasta eteenpäin myös Suomen tv:ssä yhtenä Britannian historian kuumista kohujulkkiksista.

Foy muuntautuu Margaret Campbelliksi (aik. Sweeney) Peribrittiläisen skandaalin toisella tuotantokaudella. Antologiasarjojen totuttuun tyyliin kakkoskausi ei kerro enää samoista henkilöistä kuin ensimmäinen kausi, eli sen kuvista on turha hakea Hugh Grantin näyttelemää poliitikkoa, jonka alamäkeä sarjan ensimmäinen kausi kertasi. Mutta ensimmäisen kauden tapaan otsikossa mainittu skandaali liittyy sukupuolielämään ja materiaali on henkilöiden nimiä myöten tosielämästä.

Foyn elegantti olemus sopii toisaalta mainiosti myös tämän sarjan rooliin. Margaret Campbell, Argyllin herttuatar, oli tunnettu kaunotar. Hän pyrki pitämään tarkkaa huolta siitä, että pystyi antamaan viehättävän vaikutelman itsestään, mutta toisaalta hän oli myös henkilö, joka suomi eräässä haastattelussaan kaikkien muuttuneen luokattomiksi, vanhoiksi ja lihaviksi.

Sarja käynnistyy hetkestä, jolloin Margaret Sweeney tapaa avioeroa kohti käyvän Argyllin herttuan. Marvel-leffojen Visionina tutuksi tullut Paul Bettany vie itsevarman mutta niljakkaan herttuan roolia suvereenisti. Kumpikaan hahmoista ei ole maailman miellyttävimpiä ihmisinä, mutta kuten vaikkapa Temptation Islandin kaltaiset sarjat, tämäkin kokonaisuus tarjoaa koukuttavaa viihdettä.

 

Peribrittiläinen skandaali (toinen kausi) Yle tv1:llä maanantaisin alkaen 23.5. klo 19.00 ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa