Illalla tv:ssä: Kuka käy turistinaisten kimppuun Bangkokissa?

FBI tutkii.

28.6.2022 15:31

Kaksi kaunista amerikkalaisnaista on kadoksissa. Thaimaahan lähteneet naiset on mahdollisesti siepattu, eikä siinä kaikki: Säätiedotus lupailee kovaa myrskyä, joten kaksikon henkeä uhkaa tuntemattoman sieppaajan lisäksi tsunami.

Kun paikallinen poliisi ei tunnu saavan aikaiseksi paljoa, onneksi FBI:n kansainvälinen yksikkö voi lentää hätiin. Kuka tahansa yli 68 miljoonasta maailmaa matkaavasta amerikkalaisesta joutuukin pulaan, he ovat valmiita auttamaan. Jack Garrettin (Gary Sinise) johtama tiimi ottaa vielä ensimmäisiä askeliaan yhdessä, mutta Thaimaan tapaus asettaa sille vahvan positiivisen suunnan. Siitä on hyvä jatkaa Intiaan elinkauppamysteerin pariin tai vaikka Meksikoon ja Ranskaan uusien rikollisten jäljille.

Vuonna 2005 käynnistyneen Criminal Mindsin ensimmäinen sisarsarja Criminal Minds: Suspect Behaviour (2011) esiteltiin Foxilla jo aiemmin, mutta tästä päivästä eteenpäin kanavalla nähdään myös sitä seurannut Criminal Minds: Beyond Borders.

Kahden kauden (2016–2017) mittainen Beyond Borders on tyyliltään uskollinen Criminal Minds -rikossarjan perinteille: Asiallisen vakavalla naamalla toisilleen ideoita ja huomioita heittelevä profiloijatiimi kiitää rikospaikalle, kun yhteiskunnan hämärimmät tyypit tekevät pahimpia tekojaan. Isoimpana erona on tapauksia selvittelevän ryhmän näyttelijäkunta ja se, että Yhdysvaltojen sijasta tämän sarjan tutkijatiimin pelikenttänä on koko maailma.

Beyond Borders on hyvässä ja pahassa kuin TED-luento. Sarjan vakiokasvot on kirjoitettu kuulostamaan mukavilta ja älykkäiltä tyypeiltä, joiden seurassa on helppo viihtyä. Toisaalta sarjaa pitää pystyssä tarkkaan laskelmoitu rakenne, jossa tietyt asiat tapahtuvat aina melkein sekunnin tarkkuudella jaksosta ja tapauksesta toiseen. Osaa katsojista saattaa hämmentää myös Gary Sinisen näkyminen taas uuden rikollisia jahtaavan tiimin vetovastuussa. Vaikka Sinisen uralle mahtuu paljon hienoja roolitöitä, kuten luutnantti Danin osa Forrest Gumpissa (1994), liki 200 jaksoa C.S.I. New Yorkin Mac Taylorina eivät noin vain unohdu. Mutta huonoa työtä hän ei tälläkään kertaa tee.

 

Criminal Minds: Beyond Borders Foxilla tiistaisin 28.6.22 klo 22.00 alkaen, uusinnat perjantaiöisin ja jaksot myös Disney+:lla.

Lisää luettavaa